Hoogeveen – Alescon is de komende 5 jaar weer een officieel door het UWV erkende jobcoach-organisatie. Alescon voldoet aan de eisen die het UWV aan jobcoaching stelt. Aan het eind van een geslaagde jobcoaching kan de werknemer zelfstandig zijn werk uitvoeren en is

Wat is jobcoaching?
Als een werknemer door een langdurige ziekte of handicap begeleiding nodig heeft, dan kan een jobcoach van Alescon misschien helpen. De jobcoach ondersteunt de werknemer èn werkgever met een persoonlijk trainings- of inwerkprogramma op zijn werk en met begeleiding op de werkvloer.

Vergoeding jobcoaching
De werknemer kan een vergoeding voor een jobcoach aanvragen als hij aan de volgende algemene voorwaarden voldoet;

  • Het UWV heeft vastgesteld dat een ziekte of handicap de werknemer in zijn werk belemmert (of bij het volgen van onderwijs). Dit wordt ook wel een structurele functionele beperking (SFB) genoemd.
  • De jobcoaching is bedoeld om ondanks de ziekte of handicap het werk goed te kunnen doen of onderwijs te kunnen volgen.

Begeleiding van een jobcoach aanvragen
Het UWV heeft een lijst met de landelijk erkende jobcoach-organisaties. De werknemer vraagt de vergoeding voor een jobcoach aan samen met de jobcoach die hem begeleidt. De jobcoach van Alescon weet hoe dat moet.

Hoe lang duurt begeleiding van een jobcoach? De begeleiding door de jobcoach kan maximaal 3 jaar duren.

Bron: Alescon

Door Henk Boer

Geef een reactie