Regionale bank- en verzekeringswezen verzekerd van professionele medewerkers
Hoogeveen – Het bank- en verzekeringswezen in de regio Drenthe blijft de komende jaren verzekerd van gekwalificeerde, professionele financiële medewerkers.

Alfa-college Hoogeveen (2)

Het Alfa-college in Hoogeveen is in Drenthe de enige school waar studenten terecht kunnen voor een vakgerichte Finance-opleiding. De school voor middelbaar beroeps onderwijs gaat juist investeren in de opleidingen. Zo krijgen studenten een vergoeding voor het behalen van erkende certificaten, daar waar dit door het ministerie van Onderwijs niet meer vereist wordt. De kwaliteit van de opleiding blijft daarmee gehandhaafd.

Verzekeringsstad Hoogeveen
De reden hiervoor wordt toegelicht door Ard Aling, docent Business School: “Hoewel grote banken en verzekeraars landelijk bezig zijn te snijden in het personeelsbestand, ziet men in Zuid-Drenthe weer vacatures ontstaan. In Hoogeveen zijn relatief veel bedrijven die actief zijn in de verzekeringsbranche. Zo’n 85 procent van alle studenten Finance die in 2016 hun diploma hebben ontvangen, zijn inmiddels werkzaam in de verzekeringsbranche in de regio Hoogeveen. Bij bedrijven als Unigarant verzekeringen, TVM verzekeringen en intermediairs als De Witte Assurantiën en Uiterwijk Winkel Verzekeringen, die allemaal hun thuisbasis in Hoogeveen hebben, werken veel oud-studenten van het Alfa-college. We blijven komende jaren zorgen voor goed opgeleide medewerkers.”

Uniek aanbod voor studenten
Het Alfa-college gaat met ingang van komend schooljaar zelfs extra investeren in de opleiding. Dit nadat het ministerie van Onderwijs heeft bepaald dat het behalen van door de branche erkende certificaten niet langer een vereiste is om de opleiding met succes af te ronden. Ard Aling: “Vakken als “bancaire basisvaardigheden”, “verzekeringskunde” en “adviseren van consumptieve leningen” mogen vanaf komend schooljaar met een niet door de branche erkend schoolexamen worden afgetoetst. Nu deze exameneis is vervallen, worden de kosten van zo’n examen door de meeste scholen niet meer vergoed. Het Alfa-college biedt de studenten wèl een vergoeding zodat studenten minimaal drie erkende certificaten kunnen behalen.”

Kwaliteit gewaarborgd
De docenten bij de Finance opleidingen zijn allen oud-medewerkers uit het bank- en verzekeringswezen. Zij kennen de branche door en door en zijn van mening dat studenten juist door de branche erkende certificaten nodig hebben voor een goede toekomst in de financiële sector. Studenten worden gestimuleerd om de juiste papieren te behalen.

Studenten die na het behalen van het diploma nog niet aan het werk willen, kiezen vaak een bancaire vervolgopleiding HBO Financial Service Management aan een hogeschool. Ook dan zijn de behaalde certificaten van grote waarde.

Door Henk Boer

Geef een reactie