Hoogeveen – Op het Alfa-college in Hoogeveen is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe sportaccommodatie in de buitenlucht. De studenten van de school voor middelbaar beroepsonderwijs gaan in het voorjaar gebruikmaken van het nieuwe grasveld, het basketbalveld, de 100 meter atletiekbaan en de pannakooi.

pannakooi

Naast het nieuwe grasveld is ook het bestaande grasveld onder handen genomen en zijn er nieuwe sportattributen aangeschaft om buiten onder andere te kunnen bootcampen, volleyballen, (speed)badmintonnen en het frisbeespel ‘KanJam’ te spelen. Sportcoördinator Bouke Boomsma: “Het Alfa-college vindt het belangrijk dat studenten fit en gezond zijn. Nu kunnen we bewegen en sporten voor studenten nog leuker maken. Het sportaanbod is gevarieerder geworden en ook tijdens pauzes en buiten schooluren kunnen studenten de sportaccommodatie gebruiken.”

Bij het Alfa-college is sporten meer dan de dagelijkse beweging en uitdagende sportactiviteiten. Het programma wordt ‘Fit for Life’ genoemd. De Voltastraat beschikt over een dojo, fitnessruimte en sportzaal. Daar komt de sportaccommodatie in de buitenlucht nu bij.
De sportlessen voor de eerstejaars zijn gericht op sportoriëntatie. Ze maken kennis met verschillende sporten en krijgen sporttheorie. De sporttheorie is voornamelijk gericht op bewustwording. Vragen als ‘waarom is sporten gezond’ en ‘wat is conditie eigenlijk’ staan centraal. Ook krijgen de studenten van het Alfa-collegeweerbaarheidstraining om zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en de communicatieve/sociale vaardigheden te verbeteren en wordt jaarlijks de leefstijl van studenten gemeten. De studenten krijgen bij de leefstijltest direct feedback, praktische tips en hulpmiddelen om hun leefstijl gezonder te maken.

Door Henk Boer

Geef een reactie