Hoogeveen – Studenten Verzorgende-IG van het Alfa-college in Hoogeveen hebben donderdag 7 juli, ter afsluiting van hun stageperiode, een gevelbordje met daarop de tekst ‘leerafdeling van het Alfa-college’ aangeboden aan het Jannes van der Sleedenhuis, locatie De Vecht. Op deze manier wordt de succesvolle samenwerking tussen de zorginstelling en de school voor middelbaar beroepsonderwijs zichtbaar gemaakt. Een lang gekoesterde wens van velen.

Locatie De Vecht

Assistent locatiehoofd van het Jannes van der Sleedenhuis, Heidy Haandrikman en praktijkopleider Harma Dragt, namen het gevelbordje van de studenten in ontvangst. Heidy sprak haar dank en waardering uit naar de studenten. “De studenten en medewerkers leren van elkaar en dat is zo mooi om te zien”, vertelt ze.

Leerafdeling
Woongroep ‘De Stuw’ is sinds augustus 2014 een leerafdeling waar meerdere studenten van het Alfa-college tegelijkertijd stagelopen. Het gevelbordje zal hier dan ook een mooi plaatsje krijgen. De zorg voor de bewoners van deze woongroep is in handen van de studenten. Ze worden begeleid door medewerkers van het Jannes van der Sleedenhuis. Ook een docent is nauw betrokken bij de voortgang van de studenten. Wel wordt er een grote mate van zelfstandigheid van de studenten verwacht.

Ontplooien tot beginnend beroepsbeoefenaars
“De kloof tussen onderwijs en beroepspraktijk is door deze leerafdeling kleiner geworden”, vertelt docent Gera Pot. “De stage duurt een heel jaar. Onze studenten krijgen de eerste twintig weken veel ruimte om te leren. Er zijn werkbegeleiders op de werkvloer aanwezig om hen, waar nodig, te begeleiden. In de laatste twintig weken worden de studenten steeds meer los gelaten en zijn de medewerkers meer op de achtergrond. Onze studenten krijgen hierdoor de ruimte om zich te ontplooien tot beginnend beroepsbeoefenaars.”

Door Henk Boer

Geef een reactie