HOOGEVEEN – Het Alfa-college in Hoogeveen is gestart met een nieuwe opleiding: Vakman-ondernemer. Deze unieke opleiding bereidt studenten in één jaar voor op het zelfstandig ondernemerschap. Het schooljaar is net begonnen, maar instroom is nog mogelijk!

In de eenjarige opleiding Vakman-ondernemer worden studenten klaargestoomd om als zzp’er/ zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. In de opleiding worden alle facetten van het ondernemerschap behandeld: wet- en regelgeving, marketing, financieel beheer, sales, communicatie en personeel.

Aanvulling op het vakmanschap
Ben Batterink is projectleider van de opleiding en vertelt: “Er is enorm veel belangstelling om een eigen bedrijf te starten. Sommigen doen dat ook al tijdens hun studie. Maar ook studenten van bij voorbeeld techniek, schoonheidsverzorging, horeca of bouwkunde willen graag voor zichzelf aan de slag. Het maakt niet uit welke achtergrond je hebt. Het vak heb je onder knie, deze opleiding biedt een perfecte aanvulling op het vakmanschap dat je al bezit. De skills hebben ze, wij leren ze de kneepjes van het ondernemerschap.”

Vooropleiding en leerweg
De opleiding is toegankelijk vanaf een mbo-opleiding op niveau 3. De 1-jarige opleiding is te volgen in de beroepsbegeleidende leerweg, BBL. BBL houdt in dat je aan het werk bent en je daarnaast één dag in de week naar school gaat.

Aanmelden
De eerste lesdag is 27 september, instroom is mogelijk tot 1 oktober. Interesse? Kijk voor meer informatie en contact op www.alfacollege.nl/vakman-ondernemer.

Door Henk Boer

Geef een reactie