Groningen – Inburgeraars en opdrachtgevers zijn zeer tevreden over de inburgeringscursussen bij het Alfa-college. Uit het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek blijkt dat het rapportcijfer van de inburgeraars is gestegen van een 8,8 in 2013 naar een 9,1 over 2014. Dit is ruim boven het landelijk gemiddelde van 8,3. Bijna de helft van de inburgeraars geeft het Alfa-college een 10! De tevredenheid is een belangrijk onderdeel van het landelijke Keurmerk Blik op Werk.

Het Alfa-college biedt niet alleen mbo-onderwijs maar ook allerlei educatieve trajecten en cursussen. De inburgeringscursussen die in de provincies Groningen, Drenthe en de kop van Overijssel worden gegeven, zijn een voorbereiding op het inburgeringsexamen. In dit examen wordt de Nederlandse taal getoetst en de kennis van de Nederlandse samenleving.
“Wij bespreken met elke cliënt welke inburgeringscursus het beste past. Dat hangt bijvoorbeeld af van hoe goed iemand al Nederlands spreekt en van zijn vooropleiding. Dan is het aan ons om met goede docenten, aansprekend lesmateriaal en een fijne sfeer op school de inburgeraars op te leiden voor het examen. Wij zijn blij met zoveel waardering van onze inburgeraars voor onze cursussen”, aldus Rudi Knol, opleidingsmanager Educatie bij het Alfa-college.

Keurmerk
De meeste inburgeraars kopen zelf een inburgeringscursus in, via DUO. Er zijn ook enkele opdrachtgevers die een cursus voor hun cliënten inkopen. In het tevredenheidsonderzoek gaven zij het Alfa-college een 8. Onafhankelijk onderzoeksbureau Panteia voert dit onderzoek uit namens de stichting Blik op Werk voor het toekennen van het keurmerk.

Door Henk Boer

Geef een reactie