Wij zijn Joke Ritsema en Ilse Grummel. Wij zijn algemeen maatschappelijk werkers bij Stichting Welzijnswerk Hoogeveen. Ons werkgebied bestaat uit de tien buitendorpen van Hoogeveen. Wat doet een maatschappelijk werker? Een maatschappelijk werker ondersteunt mensen bij het oplossen en omgaan met hun problemen in hun dagelijks leven of in hun werk. Als algemeen maatschappelijk werker bied je hulp aan mensen die dit tijdelijk nodig hebben. Bijvoorbeeld bij spanningen in het gezin, sombere gevoelens, geldproblemen, rouwverwerking, relatieproblemen, echtscheiding, huiselijk geweld etc.

Wij bieden één of meer gesprekken om de vraag van de bewoner helder te krijgen en de problemen aan te pakken. Een maatschappelijk werker helpt om grip op de situatie te krijgen zodat een bewoner zijn situatie zelf weer aankan. Samen wordt er ook gekeken hoe het netwerk van de bewoner ingezet kan worden. Een maatschappelijk werker biedt ondersteuning, geeft advies in praktische zaken en kan verwijzen wanneer nodig. Tevens bieden we een luisterend oor en helpen we een bewoner om te kunnen omgaan met zijn/haar situatie.

Wanneer er meerdere hulpverleners betrokken zijn in een gezin kan een maatschappelijk werker helpen om de hulp goed op elkaar aan te laten sluiten.

Hoe kan je ons bereiken? Wij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer van Stichting Welzijnswerk Hoogeveen. 0528-278855. Mocht u vragen hebben en/of willen overleggen kunt u ons altijd benaderen. Voor meer informatie zie ook de website van Stichting Welzijnswerk: www.swwh.nl

Door Henk Boer

Geef een reactie