Hoogeveen – In het kader van de werkdrukverlaging en het verhogen van de salarissen van leerkrachten, zullen veel basisscholen komende dinsdag 12 december dicht zijn in verband met de staking. CBS de Sprong zal daarentegen wel open zijn voor leerlingen, maar de leerkrachten zullen geen lesgeven.

Ook wij van De Sprong staan achter het standpunt dat het vak van leerkracht aantrekkelijker gemaakt moet worden voor jonge en oudere mensen met passie voor kinderen en onderwijs. Een belangrijk punt hierbij is dat het vak voldoende status en aanzien heeft. Salariëring speelt hierbij een rol, maar ook de toegenomen complexiteit van het vak van leerkracht, het (toekomstig) tekort aan leerkrachten en de hoge werkdruk. Na de staking van 5 oktober wilden wij nu als team gezamenlijk onze zorgen uiten.

Om samen in verweer te komen heeft het team een alternatief programma samengesteld. Op deze dag willen we graag tijd en aandacht vrij maken voor gesprek met de leerlingen en elkaar. We willen dit samen doen door verbinding te maken tussen jong en oud op een ontspannen en gezellige manier.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: