Hoogeveen – Morgen is het weer zover: hét amateurkunstfestival van Hoogeveen, Kunstwark in ’t Park, vindt voor de derde keer plaats in en rond het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Wolfsbos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De samenwerking met dit woonzorgcentrum is beide kanten vorig jaar zo goed bevallen, dat er geen twijfel pover was of het festival zou dit jaar weer gebruikmaken van deze locatie.

De opening wordt dit jaar verzorgd door Karel Loohuis, burgemeester van Hoogeveen, samen met de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Ha! Man en plaatselijke schilder Geert Oldenbeuving.
Zoals men gewend is, zal er ook dit jaar een grote verscheidenheid aan goede amateurkunstenaars neerstrijken achter hun kraam. Er zal o.a. glaskunst, keramiek, comic art, illustratie, schilderen, weefwerk en fotografie te zien zijn, maar daarnaast zijn er nog veel meer verrassende kunststromingen aanwezig.
Meerdere kunstenaars zullen ook zorgen voor workshops, zoals bloemschikken, mozaïeken en circustheater.

Naast de kunstmarkt zullen er in de muziekkoepel buiten en het atrium binnen verschillende optredens door lokale artiesten plaatsvinden. De koepel zal dit jaar dichter bij het horecaplein staan waardoor je ontspannen iets kunt eten of drinken terwijl je naar leuke optredens kijkt en luistert.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook in de koepel vindt om 14.00 uur een veiling plaats. De werkgroep ontvangt volgend jaar mogelijk minder subsidie en wil daarom een stichting worden. Om dat te kunnen bewerkstelligen, en om een spaarpotje aan te leggen, is de deelnemers gevraagd een stuk af te staan wat geveild mag worden.
Er zijn circa 15 stukken aangeboden die door Delia Bremer zullen worden geveild.

<

p style=”text-align: justify;”>Kunstwark in ’t Park vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur bij het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Wolfsbos aan de Valkenlaan 5.

Door Henk Boer

Geef een reactie