Hoogeveen – Tijdens het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi leeft het zaalvoetbal in Hoogeveen jaarlijks op. De tijd dat een Hoogeveense club in de reguliere zaalcompetitie meedeed in de top van Nederland ligt echter al ver achter ons.

hoogeveen-zaal-dosko-19-10-2016-1 hoogeveen-zaal-dosko-19-10-2016-2 We moeten dan teruggaan naar de tijd van ZVH De Kooi eind jaren tachtig en begin jaren negentig. Het hoogst spelende team op dit moment is het zaalteam van VV Hoogeveen dat uitkomt in de Hoofdklasse en afgelopen woensdag de koppositie veroverde.

Hoogeveen zelf heeft in het verleden ook op een behoorlijk niveau gespeeld. Tijdens de bouw van de nieuwe accommodatie raakte de zaalafdeling echter in de vergetelheid. Sinds vorig seizoen maakt de zaalafdeling weer volwaardig deel uit van de club en deze bestaat momenteel uit vijf teams. Vanaf het begin is de ambitie uitgesproken om met het eerste zaalteam op een hoog niveau te spelen. Hier zouden de nodige promoties voor nodig zijn, ware het niet dat zich aan een eind van het vorige seizoen een aantal spelers dat in de zaal bij ZZVV speelde zich aanmeldde. ‘Een aantal jongens haakte af, waarna we in contact kwamen met Richard Giethoorn van Hoogeveen’, vertelt aanvoerder Sander Benjamins. ‘We hebben vervolgens alles goed doorgenomen en konden het hoofdklasserschap meenemen van ZZVV. We hebben vervolgens nog geen moment spijt gehad. Hoogeveen pakt het serieus op. We hebben prachtige tenues, een eigen muziekinstallatie en spelen natuurlijk in het Activum.’
De aanvoerder steekt de ambities ook niet onder stoelen of banken. ‘In Hoogeveen wordt op het veld op een behoorlijk hoog niveau gespeeld, maar in de zaal wil het tot nu toe nog niet lukken. Wij willen daar verandering in aanbrengen en hebben de ambitie uitgesproken om met Hoogeveen in de Topklasse te gaan spelen.’

Schema
Tot nu toe ligt de ploeg op schema om dat doel te bereiken. Afgelopen dinsdag werd laagvlieger DOSKO-verslagen, waardoor men de koppositie in de Hoofdklasse heeft overgenomen van ONR. Sander Hartman had met vier treffers een groot aandeel in de uiteindelijke 10-3 overwinning.
De gasten uit Emmer-Compascuum namen nog wel de leiding, maar binnen vier minuten scoorde Hartman een zuivere hattrick. Na tien minuten bracht DOSKO de spanning terug, maar Niek Bosscha, Vincent Coulier en opnieuw Sander Hartman zorgden voor een comfortabele 6-2 ruststand.
In de tweede helft liep men via Frank Benjamins en routinier Andres Hoogeveen al snel uit na een 8-2 voorsprong. In de slotfase deed DOSKO nog iets terug, maar bepaalde Frank Benjamins met twee treffers de eindstand uiteindelijk op 10-3.

Door Henk Boer

Geef een reactie