Excellentie programma Alfa-college daagt studenten uit.
Hoogeveen – Dertien studenten van het Alfa-college in Hoogeveen zijn in het zonnetje gezet vanwege het behalen van het felbegeerde certificaat “Cambridge Business English”. Enkelen behaalden zelfs het C1 niveau.

Studenten en docente Marinke de Jong zijn blij met de goede prestaties

In aanwezigheid van familie en vrienden ontvingen de geslaagden lovende woorden van docent en coördinator Internationalisering Marinke de Jong en opleidingsmanager Jeanette van Ommen. Cambridge Engels valt onder de Excellentie programma’s van het Alfa-college. Hiermee worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Met dit diploma zijn de studenten verzekerd van een goede aansluiting voor Engels op het HBO, maar het zegt ook iets over inzet en ondernemen. En dat staat goed op het CV.

Marinke de Jong: “Studenten van verschillende opleidingen hebben zich in oktober 2016 aangemeld voor dit programma. De groep bestond uit studenten van de opleidingen Onderwijsassistent, Assistenten in de Gezondheidzorg, International Business en Business Culinair. Ik vond het ontzettend leuk om les te mogen geven aan zo’n gemêleerd gezelschap.” Allemaal hebben de studenten dezelfde passie: Engels! Het was geen eenvoudig traject. “De studenten volgden extra uren Engels naast hun gewone onderwijsprogramma en de stages. Ook thuis moesten er nog heel wat uren in gestoken worden. In juni heeft iedereen in Amsterdam examens gedaan via het British council.” vertelt Marinke.

Drie studenten gingen voor het C1 examen voor Business English, een extra uitdaging. De ambitieuze Mayke van der Weide, Imke Schrijer en Edwin Benning wisten dit niveau ook werkelijk te behalen. Een knappe prestatie omdat dit een niveau is richting moedertaal.

Felicitaties van Jeanette van Ommen en Marinke de Jong

Eigen Foto’s

Door Henk Boer

Geef een reactie