Deze wekelijkse videorubriek heeft dit keer de cryptische omschrijving “Holland – Amerika”. Een in de jaren 50 geëmigreerd echtpaar uit Drenthe komt drie maanden per jaar terug naar Nederland om op vaderlandse bodem (in de Gemeente Hoogeveen) te genieten van het pracht wat Nederland en dus ook Drenthe te bieden heeft. Catrienus en Riek Niezing zijn in de vijftigerjaren naar Saint Louis, een Amerikaanse stad in de staat Missouri geëmigreerd. Daar zijn ze met niets begonnen, hebben zelfs armoede gekend, maar hebben er een welverdiend succesverhaal van weten te maken. Wij zijn benieuwd hoe ze nu na 65 jaar tegen Nederland aankijken en hoe men het Amerika van Trump beleefd. Een zeer interessant interview met twee gepassioneerde tachtigers, die na al die jaren nog zo plat praten als een dubbeltje, op een enkel Engels woordje na dan. Bent u nieuwsgierig geworden kijk dan komende zondagmiddag naar ‘Met Koopman op pad’ via deze site. Deze moet u gezien hebben….. Normaal komen de nieuwe afleveringen van ‘met Koopman op pad’ op de maandag online via de digitale nieuwssites en facebook, maar tijdens de bouwvak zal dat zondagmiddag zijn.

Hieronder het volledige interview uit augustus 2018, waar het echtpaar Niezing ook door Roelof Koopman werd geïnterviewd.

ELIM – Meer dan 50 jaar in America en dan is het Drentse dialect nog volledig in tact. Deze aflevering over Carl en Riek Niezing van oorsprong komt Catrienus uit Klazienaveen en Riek, die ze in America Freddy noemen uit Coevorden.

Meer dan 50 jaar in America en dan is het Drentse dialect nog volledig in tact. Deze aflevering over Carl en Riek Niezing van oorsprong komt Catrienus uit Klazienaveen en Riek, die ze in America Freddy noemen uit Coevorden. Koopman op pad had deze tachtigers voor de camera en had een zeer interessant gesprek met deze Amerikaanse Drenten, die de meeste jaren nog 3 maanden in Nederland verblijven. Beleef het mee door deze aflevering te kijken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: