HOOGEVEEN. Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Amnesty viert dit samen met De Wereldwinkel en de Rainbowladies. Dit jaar voert Amnesty actie voor vrouwen in Egypte, wat hard nodig is. Neem nu Azza Soliman.

Zij komt op voor vrouwen die het slachtoffer zijn van marteling, huiselijk geweld of verkrachting. Azza is hiervoor al verschillende keren gearresteerd. Ze wordt voortdurend door de regering geïntimideerd en in de gaten gehouden. Kranten en televisiezenders bestempelen haar als ‘vijand van het volk’. Nu ligt ze weer onder vuur en kan 15 jaar gevangenisstraf krijgen voor verzonnen aanklachten. Bovendien heeft ze een reisverbod.

Petitie tekenen in de Wereldwinkel
Amnesty International werkgroep Hoogeveen maakt het mogelijk een petitie te tekenen. Hiermee roep je de president van Egypte op alle aanklachten tegen Azza onmiddellijk in te trekken. Je kan ook een groetenkaart versturen om Azza moreel te steunen. In de Wereldwinkel aan de Hoofdstraat kunnen bezoekers op zaterdag 10 maart onder het genot van een kopje koffie of thee met chocola een petitie ondertekenen. Alle vrouwen krijgen een klein aandenken mee. Amnesty is op donderdag 15 maart zelf aanwezig bij vrouwengroep de Rainbowladies.

Meer informatie klik hier

Geef een reactie