HOOGEVEEN – Zaterdag 19 mei vond het Noordoost-Nederlands kampioenschap dobber dragend vissen plaats aan het Beukerskanaal tussen Steenwijk en Giethoorn. HSV Het Vette Baarsje had twee afgevaardigde in het circa 90 vissers tellende deelnemersveld van deze wedstrijd, waar selectie voor het NK op het spel stond. In tegenstelling tot de meeste reguliere wedstrijden mag er tijdens deze wedstrijd gevist worden met muggenlarven.

foto: André Kluin

Het vissen met muggenlarven vraagt een andere aanpak van aanvoeren van de vis stek, maar ook het beazen van de haak vraagt enige handigheid. De muggenlarve is voor de vis een natuurlijk aas en zal dit aas dan ook verkiezen boven andere aassoorten. Door het grote aantal deelnemers wordt er gevist in vakken om de uitslag zo min mogelijk te laten afhangen van de vis plek die de visser heeft geloot.

Al vroeg in de wedstrijd bleek dat de vissen zeer aarzelend het aas pakte en dat de visserij zeer secuur moet zijn om toch wat vissen te kunnen vangen. Voor Erik Balduk was het de eerste keer dat hij met muggenlarven viste en het was even zoeken naar de juiste manier van vissen. Dit resulteerde in de beginfase van de wedstrijd in een aantal te vroeg aangeslagen aanbeten. André Kluin heeft al meer ervaring met het vissen met muggenlarven en heeft al vaker aangetoond dat een secure visserij hem goed ligt.

Slechts een klein deel van de dobberantenne passeerde het wateroppervlak zodat ook maar de kleinste aanbeet gezien kan worden. Door deze manier van vissen wist Erik Balduk een paar kleine vissen te vangen. Met 430 gram leverde dit een 10e plaats in het vak op en een 48e plaats in het eindklassement. De ervaring en handigheid van André kluin leverde beduidend meer vis op!

Hij viste 1660 gram aan kleine vis bij elkaar wat goed is voor een 3e plaats in zijn vak en een uitstekende 16e plaats in het eindklassement. Dit betekent dat Kluin zich heeft weten te plaatsen voor het NK! Het NK wordt op 31 augustus gevist aan het Princes Margrietkanaal nabij het Friese Kootstertille, en zal met veel trots op de voet worden gevolgd door HSV het Vette Baarsje.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: