Ook voor wedstrijdvissers neem je Vispas mee!
HOOGEVEEN – Het wedstrijdparcours van afgelopen zaterdag voor de senioren van het Vette Baarsje bevond zich aan het Linhorst-Homankanaal in Beilen. Dit typisch Drentse kanaal is in menig wedstrijdprogramma opgenomen vanwege een goed bestand aan Zeelt. Tijdens de wedstrijd werden de vissers vereerd met een bezoek van een politieagente begeleid met een BOA voor een controle van de benodigde Vispas. Gelukkig was er sprake van enige coulance toen een van de vissers zijn visdocumenten niet bij zich bleek te hebben.

Vispas controle (foto Erik Balduk)

Na het startsignaal bleek al snel dat de vis zich lastig liet vangen waarbij op sommige stekken de vissers de dobber uren roerloos in het water zagen staan. Wander Rotmensen was één van de weinige die al vroeg in de wedstrijd een Zeelt wist te landen, dit bleek geen voorbode van een goede vangst. Bé Kleine maakte kennis van de enorme kracht van een grote Brasem doordat een van de hengeldelen brak. André Kluin wist de kleine vis op zijn stek goed te vangen en wist ook een Brasem te landen, en dit mag met recht een bonusnvis genoemd worden. Deze vangst was maar net genoeg voor een 1e plaats met 3.900 gram. Erik Balduk had tot de laatste anderhalf uur voor het eindsignaal nog geen aanbeet gezien, maar wist toch nog 2 mooie zeelten te vangen (en er twee te verspelen!) wat een 2e plek opleverde (3.680 gram.). Ondanks de schade aan het materiaal wist Bé kleine de 3e plek te veroveren met 2.240 gram.

Volgende week de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie aan de Lutterhoofdwijk nabij de Krim. De wedstrijd voor de ouderen van HSV Het Vette Baarsje was dinsdag jl. uitgezet aan de Hoogeveensche Vaart nabij het Rogat. De keuze was gevallen op het deel gelijk achter het hek. Na de loting om 9.15 uur kon ieder zijn plaats op gaan zoeken om zijn stek op te bouwen. Tijdens de opbouw bleek dat op enkele plaatsten de snoek actief bezig was om zijn maaltje bij elkaar te zoeken. Na het starsignaal bleek dat op eb enkele plekken de vis wel zeer actief was.

Bij een van de vissers was het zelf zo erg dat hij er tegen grijpen moest om de hengel gauw vast te pakken. De vis trok de feeder compleet van de steun af. Dat betekent dat daar veel vis ligt, wie pakt het aas het eerst. Op enkele andere plaatsten bleek de vis geheel afwezig te zijn. Dat betekent dat de vis op de plaatst ligt waar het meeste eten ligt in bijvoorbeeld een mosselbankje onder het water. Voor de vis is dit een lekkernij. Hen Giethoorn wist de wedstrijd te winnen met 10420 gram vis. Tweede plaats Egbert Brals 7680 gram Derde Freek Snippe 4410 gram. Vierde Chris Hooge 3950 gram en vijfde Jan Benjamins 3710 gram. Door de 20 deelnemers is er in totaal 61960 gram vis gevangen tijdens 4 uur vissen.

Zeelt gevangen door Erik Balduk (foto Erik Balduk)

Tekst: Erik Balduk (wedstrijdcommissie Het Vette Baarsje)

Geef een reactie