HOOGEVEEN – Afgelopen zaterdag werd er gevist aan het Havenkanaal in Assen nabij Loon. Langs dit water zijn vissteigers aangelegd waarop zeer comfortabel gevist kan worden aan een uitstekend wedstrijdwater. Onder vrij rustige weersomstandigheden bleek al snel na het startsignaal dat deze wedstrijd er een zou worden van het vangen van grote aantallen vis.
De kleine voorn was in grote getalen aanwezig en liet zich eenvoudig vangen waarbij uiteindelijk de souplese en handigheid van de visser het aantal gevangen vis bepaalde. De vaste stok vissers zijn bij deze visserij sterk in het voordeel ten opzichte van de feedervissers, zeker wanneer de grote brasems het af laten weten. André Kluin had de slag goed te pakken en wist met deze wedstrijd de 2e overwinning van de competitie op zijn naam te zetten. Jaco Zoon pakte net als vorige week een 2e plek, wellicht volgende week meer geluk. Bé Kleine weet in dit soort situaties grote aantallen vis te vangen en pakte nu ook een keurige 3e plaats.

  1. André Kluin 4.580 gram
  2. Jaco Zoon 4.720 gram
  3. Bé Kleine 4,160 gram

Tijdens de viswedstrijd van HSV Het Vette Baarsje voor de ouderengroep was het parcours uitgelegd aan de Hoogeveensche Vaart ter hoogte van het Rogat. Het deel wat bevist werd was achter het hek tot aan de viaduct. Tijdens het uitzetten om 8.30 uur was de temperaturen zeer laag. Meestal houdt dat in dat de vis nog niet zoveel trek heeft om te eten. Bij lage temperaturen eet de vis ongeveer 3 tot 5 procent van wat ze normaal eten.

Bij aanvang bleek al snel dat de vis echt nog geen trek had er was nauwelijks registratie te bemerken. Als de vis ook een teken van leven gaf was dat minimaal. Je zag dan de dobber of de punt van de feeder heel voorzichtig trillen. Dus wel rondzwemmen maar nog geen voedsel tot zich nemen. Tegen 11 uur begon de zon zijn best te doen om het water iets op te warmen. Het grootste aantal vissen werden dan ook gevangen op het eind van de wedstrijd. Wel bleken de gewichten van de 16 deelnemers heel erg dicht bij elkaar te liggen. Voor de wedstrijd is het altijd mooi dat iedereen vangt. Jan Ballast wist de wedstrijd op zijn naam te zetten met 3330 gram. 2 plaats Bé Kleine 2960 gram. 3 plaats Hans Jonker 2910 gram 4 plaats Piet de haan 2900 gram en de 5 plaats was voor Henk Gruppen 2550 gram.

Geef een reactie