Samenwerking Alfa-college Hoogeveen en Rabobank Zuidwest Drenthe al 10 jaar succesvol

Hoogeveen – Drie derdejaarsstudenten van de Business School van het Alfa-college in Hoogeveen presenteerden dinsdag 2 februari hun ondernemersplan bij Rabobank Zuidwest-Drenthe. Student Business Retail, Anouk Freijee (18) uit Nieuweroord won met haar plan voor een kookwinkel in Groningen een cheque van €100,-.

Anouk Freijee en Michel GerritsenAls onderdeel van het examen stellen studenten Business Retail, Business Fashion en Business Culinair van het Alfa-college jaarlijks een ondernemersplan op. Voor het tiende jaar op rij worden de door studenten opgestelde ondernemersplannen bij de Rabobank in Hoogeveen gepresenteerd. De voorselectie werd al op het Alfa-college gedaan. Drie studenten kregen de kans om voor medestudenten, docenten en een deskundige jury hun plannen te presenteren. De jury bestaande uit ondernemer Gert Kalteren. Accountmanager Rabobank Jan Willem Handstede, docent Gerben van der Meulen en docent Peter Joosten luisterden aandachtig en stelden nog een aantal kritische vragen.

Julian Weide, student Business Culinair, presenteerde zijn ondernemersplan voor een restaurant in Zwolle. Het plan van Lisanne van Saagsvelt, student Business Fashion, ging over het starten van een trendy modewinkel, genaamd ‘Minimalistik’ in Meppel, maar Anouk Freijee zag heil in kookwinkel ‘Chef!’ in Groningen en dat bleek uiteindelijk het meest haalbare plan. Ook complimenteerde de jury haar met haar goed doordachte presentatie. Zij ontving dan ook de cheque. Ook kregen de drie studenten een certificaat voor deelname aan dit traject en dat misstaat natuurlijk niet op hun CV.

Wat ooit begon met een gesprek tussen financieel adviseurs en docent Jan Veldkamp van het Alfa-college op de Open Bedrijvendag in 2006 is na tien jaar uitgegroeid tot een onmisbare samenwerking in de examinering van studenten van het Alfa-college. De Rabobank vindt het belangrijk om starters zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt en het stimuleren van ondernemen is een belangrijker pijler voor zowel het Alfa-college als de Rabobank. Ondernemen begint bij het schrijven van een goed plan. Daar draagt deze samenwerking aan bij. Het is mooi om te zien dat er in de afgelopen 10 jaar deelnemers zijn geweest die naar aanleiding van het Rabobank ondernemersplan daadwerkelijk hun bedrijf zijn gestart. Daar doe je het uiteindelijk samen voor. Jongeren voorbereiden op het ondernemerschap.

Door Henk Boer

Geef een reactie