HOOGEVEEN – Op zaterdagmiddag bracht burgemeester Loohuis een bezoek aan Anton Veldman om hem te feliciteren met zijn honderdste verjaardag.

Anton is op 27 januari 1924 geboren aan de Oranjestraat in Hoogeveen. Hij begon zijn carrière als kolensjouwer en lantaarnopsteker bij het gasbedrijf in Hoogeveen toen hij 14 jaar oud was. Daarna werd hij gasfitter en uiteindelijk voorlichter bij hetzelfde bedrijf. Hij leerde zijn vrouw Tiny Mulderij kennen op zijn werk en ze trouwden in 1949. Ze waren bijna 64 jaar getrouwd, totdat Tiny in 2013 overleed. Ze kregen samen drie dochters, zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Ze vormden een warm en hecht gezin.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest Anton onderduiken en werkte hij in de Noordoostpolder. Het was zwaar werk, maar Anton deed het liever dan naar Duitsland te gaan. Anton verhuisde met zijn gezin naar Alkmaar, Hoogezand en Gieten vanwege zijn werk. In 1997 kwamen hij en Tiny terug naar hun geliefde Hoogeveen. Anton woont nu al een paar jaar in een prettig appartement in Bilderdijk, waar hij het erg naar zijn zin heeft. Hij heeft genoeg te doen in Bilderdijk. Hij klaverjast op maandag en doet graag mee aan bewegen op muziek. Ook houdt hij van vissen. Zijn dochters en andere familieleden komen hem vaak opzoeken. Anton is een gezellige man.

Zaterdag vierde hij zijn verjaardag met familie en vrienden. Het was extra feestelijk, want zijn oudste kleindochter werd die dag ook 50 jaar!

Door Henk Boer

Geef een reactie