HOOGEVEEN – Arie en Femmy hebben elkaar ontmoet tijdens de traditionele zaterdagavond wandeling aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Er werd getrouwd op vrijdag de dertiende en het huisnummer was ook dertien! Er werden drie kinderen geboren, maar het oudste zoontje is op vierjarige leeftijd overleden. Met dochter Cora en zoon Gerard bleef het gezin wonen en werken in Hoogeveen.

Femmy pakte kort na het huwelijk haar werk bij de Thuiszorg weer op. Met heel veel plezier in meerdere plaatsen op kantoor gewerkt. In diverse functies was dat eerst bij de Federatie Gezinsverzorging. Door fusies veranderde de naam een paar keer en uiteindelijk werd dat Icare.
Arie heeft de dienstplicht vervuld in Nieuw-Guinea.

Voor het huwelijk nog werkzaam op scheepswerven in Amsterdam. Daarna in dienst bij Aardenburg en vervolgens Iglo-Ola en aansluitend werd dat Salvessen. Het gezin werd uitgebreid met schoondochter en -zoon Bianca en Gert en inmiddels ook vier kleinkinderen, met ook alweer aanhang. Er is veel opgepast en Arie en Femmy kunnen zich prima vinden in de volgende uitspraak: ”Als we geweten hadden dat kleinkinderen zo leuk waren, hadden we die eerst genomen”.

En natuurlijk waren er hobby’s. Arie zong bij het Shantykoor uit Spier, was bij een biljart en zwemclub en ja natuurlijk voetbal kijken. Femmy heeft veel getuinierd, bloemstukken gemaakt en leest veel. Samen deden ze nog vrijwilligerswerk bij de Historische kring Hoogeveen en bij Dorcas. Door een voet operatie van Arie verblijft hij nu tijdelijk in De Luwte met even wat beperkingen maar met goede hoop op herstel en dan met verloop van tijd weer fijn samenwonen in “De Leyenhove”

Geef een reactie