Hoogeveen – Onder luid applaus verzocht voorzitter Massier Arie Kok om naar voren te komen. Volkomen verrast hoorde Kok alle lof uitingen aan.Arie Kok ErelidDe hele jeugd, van F-pupillen tot A-junioren, begeleidde Arie zijn zoon Ewold als leider van de teams waarin hij speelde. Toen Ewold stopte met voetballen maakte hij de overstap naar het dames voetbal. Eerst als leider, keepertrainer en later als grensrechter van Dames 1. Uiteindelijk bleek dit een opwarmertje van wat Arie Kok de volgende jaren bij H.Z.V.V zou gaan doen.

In het seizoen 1994-1995 maakte Kok de overstap naar H.Z.V.V heren 1 en zou hij uiteindelijk 20 jaar onafgebroken lid blijven van het begeleidingsteam van de 1e selectie. De eerste 7 jaar als grensrechter en van 2001 tot 2014 als leider.

Ook heeft Kok, tijdens de hoogtijdagen van de Drentse Rijwiel Vierdaagse, samen met zijn vrouw Tineke een prominente rol vervuld in de kantine van H.Z.V.V. Tot op heden maakt Kok nog deel uit van het vrijwilligersteam van het kantinepersoneel.

Arie Kok, een mens met een H.Z.V.V hart, en door het bestuur uitermate verdiend benoemt tor Erelid van H.Z.V.V!

Foto gemaakt door Jochem van de Weg, Op de foto Arie Kok met zijn vrouw Tineke.

Door Henk Boer

Geef een reactie