Amsterdam/Hoogeveen – Dit weekend werd in Amsterdam voor de negenenveertigste keer de Nationale C-Spelen georganiseerd, deze wedstrijd staat bekend als het officieuze NK voor junioren C.

Iris Mulder

Om mee te kunnen doen aan deze wedstrijd moet je jezelf eerst zien te plaatsen. En een drietal atleten van HAC’63 was dit gelukt. Namelijk Maaike Geerling op de onderdelen hoogspringen en 300 meter horden, Iris Mulder op de onderdelen 80 meter sprint en verspringen en Robin Prent mocht de clubkleuren vertegenwoordigen op de 800 meter.

Het was Iris Mulder die het spits mocht afbijten met het onderdeel verspringen. Zij had zich geplaatst voor dit onderdeel met een sprong van 4,45 meter. Tijdens de wedstrijd lukte het de Hoogeveense niet echt om in de buurt te komen van deze afstand. Haar laatste sprong van 4,33 meter was haar beste afstand. Aansluitend kon Iris meteen door naar de series van de 80 meter sprint. In een sterk bezet veld wist Iris zich te kwalificeren voor de halve finales in een tijd van 11.09. Helaas kon ze zich in deze halve finale niet kwalificeren voor de eindstrijd, maar op haar prestaties kan ze met een goed gevoel terugkijken.

Maaike Geerling stond vervolgens klaar aan de start van de 300 meter horden. Het is lang geleden dat HAC’63 een horden specialist had en met Maaike is er weer een enthousiaste hordeloopster in de vereniging opgestaan. In de serie lukte het Maaike net niet om haar persoonlijk record aan te scherpen, maar haar tijd van 53,97 is een mooi resultaat zo vlak na de vakantie en dat beloofd wat voor de rest van het seizoen. Amper bijgekomen van het hordenlopen kon Maaike direct door naar het hoogspringen. De Zuidwoldiger atlete sprong tot de 1,46 meter prima en kreeg de kans om het clubrecord te verbeteren op 1,51 meter. Ze leek deze hoogte ook te halen maar jammer genoeg tikte ze de lat net nog even met haar voet aan, waardoor deze alsnog viel.

De laatste deelnemer namens HAC’63 was Robin Prent. De atleet uit de talentengroep van HAC’63, getraind door Jan ten Cate, had zich geplaatst voor de 800 meter met een tijd van 2:32.11. Maar in aanloop op deze wedstrijd kreeg ze last van haar knie. Daardoor kon de uit Ruinen afkomstige loopster waarschijnlijk niet helemaal voluit haar 800 meter lopen en finishte ze in een tijd van 2:46,26.

Door Henk Boer

Geef een reactie