Apeldoorn/Hoogeveen – Het gaat goed met de atleten van HAC’63 tijdens indoorwedstrijden. De ene na het andere clubrecord wordt dit seizoen verbroken en ook persoonlijke successen worden geboekt. In Apeldoorn streden afgelopen weekend een drietal atleten van de Hoogeveense Atletiekclub en ook op deze wedstrijd zijn er weer drie clubrecords verbroken.

Indoor Team Sotra
Foto: Evert Woutersen Sportfotografie

Om zich goed voor te bereiden deed Rob van de Graaf mee aan drie onderdelen. De 800, de 1500 en de 3000 meter, dit zijn ook de drie onderdelen waar Rob aan mee zal doen tijdens het NK Masters. Het verschil met het NK en vandaag is dat Rob nu alle drie de onderdelen op één dag moest uitvoeren. De 1500 meter was het eerste onderdeel waar Rob aan de start verscheen. Na een snelle en goede start liep de Hoogevener een best een goede race, maar hij verloor uiteindelijk toch veel tijd op zijn beste prestatie. Maar Rob herpakte zich op de 3000 meter waar hij een nieuw clubrecord liep. Zijn tijd van 10:16,12 was trouwens sneller dan zijn persoonlijk record welke nog dateert uit de vorige eeuw. En ook op de 800 meter liep Van de Graaf een nieuw clubrecord.

Indoor Team Sotra 565
Foto: Evert Woutersen Sportfotografie

Ook Puck de Gier liep in voorbereiding op het NK de 800 meter. Qua tijd mag de Zuidwoldiger atlete zeker tevreden zijn. Ze liep een tiende van een seconde langzamer dan het clubrecord dat ze twee maanden geleden gelopen heeft. Puck lijkt op dit moment dus constant te lopen en het is nu afwachten wat dit haar zal brengen op het NK.

De derde loper die aanwezig was, was Britt Roos. Britt heeft niet de druk van een NK en kon daarom lekker vrij lopen. Maar dat betekend niet dat de Ruiner atleet het dan ook maar rustig aan doet. Britt liep namelijk een sterke 1000 meter waarin ze als tweede over de finish kwam in een tijd van 3:06,35. Dit betekend een ruime verbetering van het clubrecord dat al in handen van Britt lag.

Foto: Evert Woutersen Sportfotografie
Foto: Evert Woutersen Sportfotografie

Foto: Evert Woutersen Sportfotografie

Door Henk Boer

Geef een reactie