Hoogeveen – Het Auti-team van voetbalvereniging Hoogeveen is inmiddels alweer een half jaar actief. Het Auti-team is bedoeld voor kinderen met een autistische of aanverwante stoornis. Vrijdagavond beleefde het team een primeur door haar eerste wedstrijd te spelen.

auti-team (25-03-2016) (2) Coördinator Desirée Lem beschrijft de ontwikkeling die het team heeft doorgemaakt als volgt: ‘Van totaal niet samen kunnen spelen, zijn de kinderen nu op een punt beland dat zij goed met elkaar kunnen overspelen en dat zij ook sociaal met elkaar om kunnen gaan. Dit vinden wij erg belangrijk; sociale contacten ontwikkelen binnen ons team.’

‘Daarnaast is de instelling ‘ik wil perse winnen’, helemaal verdwenen. De kinderen zeggen nu: Het is maar een spel, het maakt niet uit dat je verliest. Binnenkort hopen we meer wedstrijdjes te spelen tegen andere teams. Hierdoor ervaren de kinderen ook hoe het is om te verliezen en/of te winnen.’

Inmiddels is de groep gegroeid tot 10 deelnemers en wordt er gekeken of er na de zomervakantie een tweede groep gestart kan worden.

Bijgevoegde foto’s zijn vrij van copyrights (Foto: Gerjo Stegeman).

VV Hoogeveen TV – Eerste wedstrijd Auti-team (25-03-2016)

Het Auti-team van voetbalvereniging Hoogeveen is inmiddels alweer een half jaar actief. Het Auti-team is bedoeld voor kinderen met een autistische of aanverwante stoornis. Vrijdagavond beleefde het team een primeur door haar eerste wedstrijd te spelen. Tegenstander was Hoogeveen E6. VV Hoogeveen TV was erbij.

 

Door Henk Boer

Geef een reactie