HOOGEVEEN – Na de officiële opening op de nieuwe locatie op 25 september jl. is de Speel-O-Theek voortvarend van start gegaan. Heel snel zijn de opstartprobleempjes aangepakt en we kunnen nu gerust stellen dat deze doorstart succesvol is verlopen. We hebben daarbij hulp gekregen van een paar nieuwe medewerksters en de samenwerking met de scholen is ook goed op gang gekomen. Tenslotte zitten we in een lokaal van de Christelijke basisschool de Sprong en daar zijn wij (en zij) blij mee. Dat blijkt wel uit het feit dat ruim 80 ouders van de schoolkinderen een jaarabonnement van de Sprong hebben gekregen. Ook de Speelgoedcommissie is weer van start gegaan en heeft intussen weer een aantal leuke, nieuwe spellen aangekocht.

Ons buitenspeelgoed ligt nog steeds elders opgeslagen omdat we daar nu geen ruimte voor hebben. We mogen een extra schuur plaatsen op het schoolplein (tegen de bestaande schuur aan) maar daarvoor is een fors bedrag (ca. € 9000,-) nodig. Zoveel financiële reserve heeft de Speel-O-Theek niet en daarom zijn we een aantal inzamelacties begonnen. Die hebben al een mooi resultaat opgeleverd. De TVM-Foundation heeft al € 2500,- toegezegd en via andere acties is ook al meer dan € 1000,- gedoneerd. We zijn er nog niet en daarom een oproep aan allen: Een gift aan de Speel-O-Theek voor de bouw van een buitenspeelgoed-schuur is van harte welkom. En omdat wij een erkende ANBI-organisatie zijn is zo’n gift fiscaal aftrekbaar. Stuur even een e-mail naar penningmeester@speelotheekhoogeveen.nl en hij stuurt je een factuur.  En misschien wil je werkgever ons ook wel steunen. Vraag het maar.

Vanwege de corona maatregelen zijn we het afgelopen jaar regelmatig gesloten geweest. Uit coulance hebben we onze abonnees geen rekening voor hun abonnement gezonden. Omdat we nu weer ‘up en running’ zijn, worden vanaf medio januari 2022 de nieuwe jaarabonnementsrekeningen weer verzonden. Dit jaar zijn we nog tot en met 22 december geopend. Na de kerstvakantie starten we weer op dinsdag 11 januari 2022 tenzij nieuwe coronamaatregelen anders aangeven. Hou dus onze website in de gaten.  We wensen jullie fijne feestdagen en een zo gezond mogelijk 2022.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: