Elim – Op 11 mei liepen onder bijzondere mooie weersomstandigheden de leerlingen van de christelijke basisschool “De Palm”, en de openbare basisschool “De Vogelvlucht” samen met hun ouders de laatste etappe van de avondwandelvierdaagse, met een afstand van 5 kilometer.

De leerlingen liepen de avondvierdaagse vanaf het dorpshuis de “Open Deur” in Elim. Waar het richting de Casten-dijk linksaf ging de Casten-dijk op. In één gestage draf naar zo’n 600 meter weer rechtsaf om zo de Schoonhovenweg op te lopen. En halverwege de Schoonhovenweg ging het rechtsaf langs de waterlossing. Waar de jeugd nog getrakteerd werd met een pakje drinken.

Nadat de dorst was gelest ging de wandeltocht weer voorwaarts. Halverwege het pad langs de waterlossing gingen de jeugd en ouders de bos in. Aan het eind van het pad in de bos moest er nog een zware hindernis genomen worden. Over de sloot!!. Om zo weer op het (rechte) verharde bospad te komen, om zo in de richting van de Marten Kuilerweg te lopen. Waar de kinderen met hun ouders het laatste eindje liepen. Toen weer rechtsaf richting Elim, en zo kwam uiteindelijk het eind inzicht! van 5 kilometer lopen.

De jeugd met hun ouders werden om halfacht onthaald op het Sportcomplex van Elim aan de Carstensdijk, waar de wandelaars met bloemen overladen werden. Zo ontstond er een bonte stoet die vooraf gegaan werd door de drumband “Fortissimo” uit Coevorden. Op het laatste stuk gingen de wandellaartjes de Prieswijk op. Om zo weer de dorpsstraat in te lopen. Richting het dorpshuis de “Open Deur” om daar de  wel verdiende medaille  in ontvangst te nemen.

Door Henk Boer

Geef een reactie