HOOGEVEEN – De avond4daagse van HAC63, een jaarlijks terugkerend evenement in Hoogeveen, is een feestelijke gelegenheid die de gemeenschap samenbrengt. De basisscholen in de gemeente Hoogeveen de schooljeugd met ouders begonnen dinsdagavond de uitdaging aan om de 10 en 5 kilometer routes, die zorgvuldig zijn uitgestippeld om de schoonheid van Hoogeveen te tonen.

De laatste avond is traditioneel een speciale gelegenheid, met een tussenstop bij het cultureel centrum de Tamboer, waar de deelnemers kunnen genieten van een welverdiende pauze. De sfeer langs de route is altijd levendig, met stands die verfrissingen en lekkernijen aanbieden, en dit jaar was er een extra element van opwinding met de oranje aankleding als steunbetuiging aan het Nederlandse voetbalelftal.

De muzikale begeleiding door de christelijke muziekvereniging Wilhelmina voegt een extra laag van gemeenschapsgevoel toe aan het evenement, terwijl de deelnemers zich een weg banen naar de finish bij de atletiekbaan van HAC63. Het is een evenement dat niet alleen de fysieke fitheid bevordert, maar ook de lokale gemeenschap versterkt door een gevoel van saamhorigheid en trots te creëren. Elk jaar weer bewijst de avond4daagse van HAC63 een inspirerende ervaring te zijn voor zowel de deelnemers als de toeschouwers.

Door Henk Boer

Geef een reactie