HOOGEVEEN – De potjes met vet kunnen weer uit de kast, want de avondvierdaagse komt er weer aan. Van 6 tot 9 juni mogen de ongeveer 3000 lopers, veelal kinderen van de basisschool, de wandelschoenen weer aantrekken en deelnemen aan de 5 of 10 kilometer. Hoewel de Avondvierdaagse overwegend een feestje is voor de basisscholen mogen ook andere instanties en individuele deelnemers uiteraard deelnemen aan dit wandelfeest.

De inschrijvingen voor scholen is ondertussen gesloten, maar op de wandelavonden zelf kan je tussen 17.00 en 18.00 nog steeds inschrijven bij het inschrijfbureau in de tent op de atletiekbaan. De kosten voor deelname aan de avondvierdaagse zijn 6 euro per persoon, ook is het mogelijk om voor een avond mee te lopen. Hiervan zijn de kosten 4 euro per persoon. Om in aanmerking te komen voor een medaille moeten er echter wel 3 van de 4 avonden gelopen worden.

Vanaf de atletiekbaan in het Bentinckspark starten iedere avond de diverse routes die de wandelaars door heel Hoogeveen zullen laten lopen. En traditiegetrouw zal op vrijdagavond, onder begeleiding van muziekvereniging Wilhelmina, een grote intocht door het centrum van Hoogeveen plaats vinden. Hier kunnen trotse familieleden en vrienden de lopers weer onthalen en voorzien van bloemen en snoepgoed. Op diezelfde avond ontvangen de lopers ook hun hard verdiende medaille.

Zoals ieder jaar is de organisatie weer in handen van HAC’63, veel leden van de club helpen tijdens de avondvierdaagse als vrijwilliger. Maar extra verkeersregelaars zijn uiteraard altijd welkom. aanmelden voor verkeersregelaar kan via a4d@hac63.nl.

Meer informatie over de Hoogeveense Avondvierdaagse te vinden op www.avond4daagse-hoogeveen.nl

(foto: Remco Bos tijdens avond4daagse 2022)

Geef een reactie