KOEKANGE – In de aanloop naar een gesprek met  de fractievoorzitter van een Groningse partij, over communicatie (of zoals ik het zie: contact met de burger) zit ik zo eens te prakkezeren. Naast mijmeren is dat iets wat ik graag doe, noem het de gedachten eens laten gaan. Het is er ook weer voor; loom op mijn balkon zitten, de laptop op de plek waar hij hoort (de schoot) en een kopje koffie naast me.

Alexander van Netten

Zo u weet  (of niet, dan bij deze) heb ik voor de verkiezingen een  lokale partij met raad en daad bijgestaan op mijn werkgebied communicatie. Machtig mooi werk en er was genoeg  te doen. Daarnaast hou ik me actief, zichtbaar en onzichtbaar bezig met het redden van ons ziekenhuis. Ook dat is politiek, ook dat is communicatie. Vanuit Bethesda meer  public relations of zelfs marketing; zij proberen u een sprookje voor te houden en hun manier van contact leggen is meer dwingende propaganda zonder dat er naar u (of mij) geluisterd wordt.  Iets wat wel duidelijk werd toen de woordvoerder niet naar buiten kwam tijdens de lawaaidemonstratie. Ook niet op mijn vriendelijk verzoek en mijn toezegging haar te beschermen. Maar dat was niet mijn punt, ik prakkezeer nu de verkeerde kant op en  dwaal af.

De demonstranten voelden zich niet gehoord, net zoals stemmers en niet stemmers zich niet gehoord voelen door politici: “Met verkiezingen beloof je van alles, ben je niet uit de media weg te slaan; en daarna?  Dan horen we niets meer”. Ik citeer een Hoogevener die deze woorden uitsprak tegen een potentieel raadslid. Gelijk had hij. Facebook en kranten, radio en televisie, alles uit de kast om stemmers  te trekken. Daarna? Stilte, oorverdovende stilte. Websites en facebookpagina’s (van vrijwel alle lokale partijen, enkele uitzonderingen daargelaten) met de bedankjes voor de stemmer in de bovenste vijf berichten. Daar hadden al lang standpunten moeten  staan over het ziekenhuis, de ijsbaan, het zwembad of andere prangende belangrijke zaken, opinies, verslagen van vergaderingen of standpunten in de gemeenteraad. Maar nee: ‘Kiezers bedankt!’.  Eigenlijk zouden er a.s. zaterdag (of willekeurig welke) weer kraampjes op de hoofdstraat moeten staan, met de door u gekozen raadsleden. Netjes in de  jasjes; pennen  weer op tafel en met leuke ludieke acties. Gewoon, omdat zij er voor u zijn en niet andersom.

Ik heb vrijdag een gesprek over dat  soort zaken; hopelijk neemt die partij de achterban serieus  en mag ik er werk van maken. Letterlijk én figuurlijk. Want ik heb een hekel aan stemmingmakerij want zonder enige opvolging? Zijn  die verkiezingsleuzen en beloften holle frasen en zijn ze de woorden niet waard die ik er aan heb besteed.

Het is mooi  weer; ik ga eens  een gat in de wind  fietsen – fijne dag allemaal

Hoogte punten
????????????????????????????????????

Hoogeveense puledagen kunnen ook van start

HOOGEVEEN - De jaarlijkse Pulledagen gaan in juli en augustus door.Dat heeft bedrijfsleider Toni Melenhorst van !pet boekverkopers donderdagavond op ...

Lees meer ...

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...


Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: