Hoogeveen – Dat was nog eens een verrassing. Bas van Rooijen uit Dwingeloo bezocht onlangs de kennismakingsdag voor nieuwe studenten van het Alfa-college in Hoogeveen.

Hij kreeg een actiekaartje voor het volgen van de Facebookpagina van de school, werd vriend en kijk: vorige week donderdag mocht hij een heerlijke slagroomtaart in ontvangst nemen. De prijs die de school voor middelbaar beroepsonderwijs uitreikte aan één van hun nieuwe volgers.Bas van Rooijen uit Dwingeloo neemt taart in ontvangst

Bas reageerde blij verrast toen hij werd gebeld. Bij Bakker Plaizier aan de Schutstraat in Hoogeveen nam hij de taart in ontvangst. Vanwege de vakantie kon het Alfa-college geen taart aanbieden vanuit hun eigen bakkerij. Maar omdat Bryan Kreeft als stagiair Brood en banket aan het werk is bij bakker Plaizier, besloot de school daar een taart te bestellen en door Bryan te laten overhandigen aan Bas.

Bas woont in Dwingeloo, heeft net met succes zijn vmbo afgerond aan het CSG in Beilen. Hij gaat de opleiding Verpleegkundige volgen. Waarom? Dat is een makkelijk vraag: “Ik wil graag met mensen werken, mensen helpen. Sinds ik als jochie van elf getuige was van een ongeval en samen met m’n moeder eerste hulp verleende bij iemand met een open botbreuk wist ik het zeker: verpleegkundige is mijn toekomst”, zo vertelt hij. Hij kiest voor het Alfa-college in Hoogeveen omdat hij daar goede verhalen over gehoord heeft. En het is lekker dichtbij, hij kan er op z’n brommer zo naar toe rijden.

Op de foto zien we rechts Bryan die de taart aan Bas overhandigd, en tussen hen in mevrouw Plaizier. Links zien we Johan Tempelman aan het werk. Een vakantiebaan, na een succesvolle snuffelstage mag hij blijven. Hij is net klaar met zijn vmbo-opleiding op het Greijdanus in Meppel én: ook hem zien we volgend jaar terug op het Alfa-college! Eén keer raden welke opleiding híj gaat volgen… juist Brood en banket!

Door Henk Boer

Geef een reactie