Hoogeveen – Papieren nieuwsbrieven en zoekgeraakte briefjes voor ouderspreekavonden. Het behoort binnenkort definitief tot de verleden tijd op de acht PricoH-basisscholen.

2015-11-10 foto persbericht ouderportaal
Erwin van Walsem (links) geeft testouder Arjan Boerendonk en zijn dochter Marieke een demonstratie van het nieuwe ouderportal dat vanaf deze week online is op alle PricoH-scholen

Vanaf deze week kunnen de ouders van alle scholen inloggen op een online ouderportal. “Een geweldige vooruitgang”, zegt leerkracht Erwin van Walsem.

“Het portal is een beveiligde website voor ouders met alle relevante informatie met betrekking tot hun kind”, legt Van Walsem uit, groepsleerkracht op De Regenboog. Samen met collega’s Harm-Jan Martens (De Morgenster) en Mark Kampman (De Sprong) is hij verantwoordelijk voor de invoering van het portal. “Je logt als ouder in met je e-mailadres en vindt er alle informatie over de groep van je kind. Wie is de leerkracht, hoe ziet de dagindeling eruit en hoe kan ik de school of andere ouders bereiken? Daarnaast kunnen ouders zich online intekenen voor oudergesprekken. Het probleem met zoekgeraakte briefjes en ouders die niet kunnen op de door ons bedachte tijden behoort daarmee tot de verleden tijd.”

Eén druk op de knop
Op dezelfde manier bepalen ouders ook welke informatie ze wel en niet willen ontvangen. “Iedere leerkracht kan berichten plaatsen op het portal, bijvoorbeeld een verslag met foto’s van een activiteit”, vervolgt Van Walsem. “Ouders kunnen zelf aangeven van welke berichten ze een e-mail willen ontvangen. Daarnaast kunnen we spoedberichten plaatsen die direct aankomen bij ouders. Als bijvoorbeeld de excursie van morgen niet doorgaat in verband met het voorspelde noodweer dan bereik je iedereen met één druk op de knop.”

Regie bij de ouders
Met het nieuwe portal hebben ouders de regie. “Dat is zeker een van de voordelen”, zegt Arjan Boerendonk, die als testouder meedacht. “Het is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk en het vergemakkelijkt een deel van de communicatie tussen school en ouders. Je kunt bijvoorbeeld zelf je contactgegevens actueel houden en je privacy-instellingen bepalen. Dat betekent wel dat je zelf verantwoordelijk bent om informatie tot je te nemen of te wijzigen.” Van Walsem laat weten dat ouders voldoende tijd krijgen om aan het portal te wennen. “Voorlopig blijven we ook de voor ouders bekende kanalen gebruiken, zoals de nieuwsbrief. En uiteraard blijft persoonlijk contact de belangrijkste vorm van communicatie. Maar met het portal hebben we een prachtig middel om het ouders zo gemakkelijk mogelijk te maken om betrokken te zijn bij de school van hun kind.”

Door Henk Boer

Geef een reactie