HOLLANDSCHEVELD – Vier weken lang zijn negen basisscholen in gemeente Hoogeveen de strijd aangegaan tegen oud textiel. Op deze manier hebben ze 23.460 kilo oud textiel terug in de kringloop gebracht, waardoor het opnieuw gebruikt of gerecycled kan worden. De Textiel Race in Hoogeveen is een groot succes geworden met enthousiaste leerlingen, docenten en buurtbewoners!
De Textiel Race spoort de leerlingen aan om duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Ze leerden tijdens het project dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer. In Nederland wordt nu namelijk nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval gegooid. Hierdoor kan het niet hergebruikt of gerecycled worden.

Van 12 september t/m 6 oktober hebben de deelnemende leerlingen 23.460 kilo oud textiel ingezameld. Daarnaast zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. In totaal hebben de leerlingen 1082 reparaties uitgevoerd.

Basisschool De Eben Haëzer uit Hollandscheveld is met 7086 kilo en een score van 4050 de winnaar van de Textiel Race. De deelnemende groep won de hoofdprijs, een schoolreis naar Nemo Amsterdam.

Door Henk Boer

Geef een reactie