Hoogeveen – Donderdagmiddag kregen 800 leerlingen van de bovenbouw van de Hoogeveense basisscholen een verkorte versie van de prachtige feelgood musical The Wiz, vertaald door Martine Bijl, voorgeschoteld in De Tamboer.

De Passagezaal was 2 keer tot de nok toe gevuld. The Wiz werd in 2007 vele malen uitgevoerd door Stage Entertainment van Joop van den Ende. Nú is er een Hoogeveense versie gemaakt, een co-productie van Scala Musicalgroep Hoogeveen en De Tamboer. Groot feest voor jong en oud met bekende songs als Nieuwe Dag, Ga nou maar gewoon en Thuis.

In een prachtig decor en flitsende kleding trokken Dorothy, de Vogelverschrikker, de Blikken Man en de Laffe Leeuw door het land van Oz op zoek naar een hart, moed, verstand en de weg naar huis. De 18-jarige Yoanique Hillen speelde de hoofdrol van Dorothy. Yoanique is een echte Hoogeveense die zang lichte muziek studeert aan het Artez Conservatorium in Zwolle. Naast Yoanique schitterden nog 24 regionale musicaltalenten die er een wervelende voorstelling van maakten van hoog niveau, zoals beloofd door artistiek leider en regisseur Gerrit Jan Rutgers.

In de hoofdrollen:

Dorothy – Yoanique Hillen
Vogelverschrikker – Arnoud Hadders
Blikken Man – Martin Arling
Laffe Leeuw – Jean Paul Apcar
De Wiz – Maikel Owen van Deest

Vanavond vrijdag 17 maart en zaterdag 18 maart wordt de volledige musical uitgevoerd in de Tamboer. Er zijn nog enkele kaartjes te koop.

Geef een reactie