Politiek

Bé Okken accepteert geen koninklijke onderscheiding

Hoogte punten

online radio

MRP.insert({ 'url':'http://freeuk8.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeuk8.listen2myradio.com_35754', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'De oude bosfazant', 'welcome':'Welkom hier', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://freeus5.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeus5.listen2myradio.com_37052', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'RD Elim', 'welcome':'Welkom bij RD Elim', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://cdn.rtvdrenthe.nl/icecast/rtvdrenthe/rtvradio', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Radio Drenthe', 'welcome':'altijd in de buurt', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://mediaserv38.live- streams.nl:18026/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Radio Hoogeveen', 'welcome':'Welkom bij', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://streamunit.nl:9187/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Drentsepiraten', 'welcome':'Welkom ...

Lees meer ...

Westlands Mannenkoor doet Hoogeveen aan

HOOGEVEEN - Afgelopen Vrijdag 6 maart werd er in het bijzijn van een vertegenwoordiging van het Westlands Mannenkoor en popkoor ...

Lees meer ...

Ingezonden brief: HOOGEVEEN – Na in totaal ruim 20 jaar als raadslid van Gemeentebelangen Hoogeveen in de gemeenteraad van de gemeente Hoogeveen te hebben gezeten zal ik na volgende week mijn raadslid werkzaamheden beëindigen. Het raadslid werk is mij, door mijn vader met de paplepel ingegoten.

Daar waar Gemeentebelangen Hoogeveen in 1978 begon als enige lokale gemeentelijke politieke partij met een enkele zetel, bezetten wij op dit moment de raad met 7 zetels. Wij zijn gestaag doorgegroeid naar een van de grootste politieke partijen van onze gemeente.

Ik ben ervan overtuigd dat het nemen van afscheid mij zal gaan tegenvallen. In totaal heb ik ruim 20 jaar als raadslid voor de enige echte lokale politieke gemeentelijke partij gewerkt en daarbij veel voor de inwoners van onze gemeente kunnen betekenen. De inwoners heb ik daarbij met allerlei verschillende gemeentelijke problemen kunnen bijstaan en kunnen helpen. De contacten met de inwoners en ambtenaren van de gemeente zal ik dan ook zeker gaan missen.

De functie en rol als raadslid is belangrijk in een gemeente en ik ben trots op het feit dat ik mijn steentje hieraan heb kunnen bijdragen. Veel inwoners van onze gemeente zijn, zonder daar ook maar enige vergoeding voor te ontvangen, betrokken met allerlei vormen van vrijwilligers werk. Dit vrijwilligerswerk is de kurk waarop onze samenleving drijft. Zonder al deze vrijwilligers, mantelzorgers etc. zou onze maatschappij niet kunnen functioneren. Echter, in tegenstelling tot al het andere vrijwilligerswerk krijgen raadsleden na minimaal 12 jaar raadslidmanschap een Koninklijke onderscheiding. Dit vind ik niet meer van deze tijd, tevens ben ik van mening dat hiermee alle andere vrijwilligers, die dag en nacht klaar staan voor de medemens, te kort worden gedaan. Om deze reden heb ik besloten deze Koninklijke onderscheiding te weigeren. Naar mijn mening is het ontvangen van een Koninklijke onderscheiding een belangrijke aangelegenheid. Deze onderscheiding dient men te verdienen maar dan wel voor iedereen op gelijke basis en ik zal mij dan ook bezwaard voelen wanneer ik deze Koninklijke onderscheiding zal aannemen.

Ik laat Gemeentebelangen Hoogeveen met een goed gevoel achter en ik heb alle vertrouwen in de mensen die er nu zitten. Als voorzitter van het bestuur van Gemeentebelangen zal ik wel verbonden blijven aan de partij. Met de verkiezingen in het vooruitzicht zullen we snel weten waar de enige echte lokale politieke partij op dit moment staat in onze gemeente, wie weet wel de grootste partij van onze gemeente.

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de samenwerking in al die jaren, die ik als raadslid heb gehad. Be Okken, raadslid Gemeentebelangen Hoogeveen e.o.