Hoogeveen – Op zondag 18 februari worden de Bekerfinales volleybal gespeeld in Het Activum in Hoogeveen. In het Bentinckspark gaat het gevecht bij de heren tussen SV Land Taurus uit Houten en Abiant Lycurgus uit Groningen. Later op de middag gaat de finale bij de dames tussen Sliedrecht Sport uit Sliedrecht en Eurosped uit Vroomshoop.

Ned, Bekerfinale Abiant Lycurgus – Landstede Volleybal

Beker krijgt nieuwe bestemming
Zowel bij de heren als de dames krijgt de beker een nieuwe eigenaar. In de halve finale bij de dames werd de bekerwinnaar van vorig jaar, VC Sneek, uitgeschakeld door Eurosped. De ploeg uit Vroomshoop versloeg de Friezen, in Friesland, met 3-1 en veroverde een ticket voor de finale. Twee weken eerder won Eurosped in eigen huis al op overtuigende wijze met 3-1 van VC Sneek.

Ook bij de heren werd de bekerwinnaar van 2017 in de halve finale uitgeschakeld. In de heenwedstrijd in Doetinchem won Lycurgus met 3-2 van Seesing Personeel Orion. In de return in Groningen begon Orion heel fel, maar Lycurgus ging er alsnog met een 3-2 zege vandoor en dat leverde een plek in de finale op.

Programma & informatie
Het programma voor 18 februari ziet er als volgt uit:
11.30 uur: deuren open
13.00 uur herenfinale: SV Land Taurus – Abiant Lycurgus
15.30 uur damesfinale: Sliedrecht Sport – Eurosped

Meer informatie over de Bekerfinale vind je op: www.volleybal.nl/Bekerfinale2018