Woensdag 22 januari Open dag Alfa-college:
HOOGEVEEN – Op woensdag 22 januari houdt het Alfa-college in Hoogeveen de tweede Open dag van dit schooljaar. Wie op zoek is naar een mbo-opleiding, kan hier van 16.00 tot 20.00 uur terecht. Eindexamenleerlingen van het vmbo, maar ook derdejaars leerlingen, havisten en natuurlijk ouders/verzorgers zijn welkom aan de Voltastraat 33 en/of de Stroom 3(KARgo!). Ook voor wie interesse heeft in een bbl-opleiding is deze Open dag interessant. Vooraf aanmelden voor deze avond kan via www.alfa-college.nl.

Foto: alfa collage ©

Vorige week maakte Keuzegids MBO bekend dat het Alfa-college op de vierde plaats staat van alle mbo-scholen in Nederland. Een beoordeling die wordt gedaan op basis van het oordeel van studenten en de onderwijsinspectie. In Hoogeveen kregen de opleidingen Apothekers-, Dokters en Tandartsassistent en Haarverzorging te horen dat ze voor het zesde jaar op rij Topleiding zijn. Blijdschap is er ook bij een aantal opleidingen bij Elektro- en Installatietechniek die deze erkenning voor het eerst toegewezen kregen. Resultaten waar de school in Hoogeveen terecht trots op is. Tijdens de Open dag zullen deze onderwijsteams hier zeker aandacht aan besteden.

Hulp bij kiezen
Een keuze maken voor een vervolgopleiding is niet voor iedereen even gemakkelijk. Tijdens de Open dag zijn studenten aanwezig die kunnen vertellen over hun keuzes en ook een eerlijk verhaal hebben over hun opleiding en over hun ervaringen op school en in de stage. De docenten weten alles over de inhoud van de opleiding, de kans op stage en werk en over doorstroom aan het hbo. Medewerkers van bedrijven en instellingen zijn aanwezig om uitleg te geven over het toekomstige werk waarvoor de studenten worden opgeleid.
Wie echt niet weet welke kant hij of zij op wil, kan met een van de loopbaanadviseurs (decanen) spreken. Zij helpen hen stap voor stap van oriëntatie naar keuze en beantwoorden vragen over begeleiding en zorg tijdens de opleiding en de kosten.

Twee locaties
Wie interesse heeft in Transport en Logistiek en Auto- en Bedrijfsautotechniek kan terecht bij KARgo!, de Stroom 3. Voor alle andere opleidingen is men welkom aan de Voltastraat 33. In een deel van de school is daar al goed te zien welke metamorfose de school op dit moment ondergaat. De grote verbouwing zal eind 2020 zijn afgerond.

Geef een reactie