Hoogeveen – “Je bent een rijk mens wanneer je, zoals ik, na je pensioen nog in staat bent om naar hartenlust te sporten,” aldus Ben Zuidersma. “Daarom zet ik mijn gezonde spieren in voor zieke spieren en lever ik zo graag een bijdrage aan de Wintertijd Challenge in Hoogeveen.”

A.s. zaterdag 21 oktober gaat Ben Zuidersma, voor velen bekend van ‘Ren met Ben’, zijn ultieme uitdaging aan om 50 kilometer te gaan hardlopen. “Best een uitdaging, hoor, ik liep nog niet eerder een dergelijk lange afstand aan één stuk,” aldus Ben. Het wordt een tien dorpen route. “Ik zal starten in Hoogeveen om vervolgens via Noordscheschut, Hollandscheveld, Elim, Nieuwlande, Tiendeveen, Stuifzand en Pesse weer terug te keren in Hoogeveen.” Zuidersma heeft er zichtbaar zin in en heeft inmiddels al de nodige oefenkilometers in de benen. Ervaren als hij is, realiseert hij zich als geen ander dat je alleen succesvol kunt zijn wanneer je in goede doen bent en je goed hebt voorbereid. Eind vorige week liep hij zijn laatste duurloop van 20 kilometer. “Dat ging best goed. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het a.s. zaterdag ook goed zal komen. Dat ik dit kan doen, bepaalt me er ook bij dat ik een bevoorrecht mens ben. Ik bedoel, ik ben er fit genoeg voor en beschik over de spierkracht die nodig is om een uitdaging als deze aan te gaan.” Ben heeft ook geen keuze meer. Hij is inmiddels door een kleine veertig donateurs gesponsord. Zijn persoonlijke teller staat al op ruim € 650. “Daarmee hebben de mensen die mij al gesponsord hebben mijn verwachtingen ruim overtroffen. Maar er kan nog meer bij en er mag nog meer bij,” aldus een lachende Ben. “Het is ook hard nodig. Belangrijk om te weten is, dat iedere euro die overgemaakt wordt via mijn actiepagina, hoogeveen.wintertijdchallenge rechtstreeks naar Spieren voor Spieren gaat. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen.”

Johan Massier, de voorzitter van de Stichting Wintertijd Challenge Hoogeveen, is blij met de inzet van Ben Zuidersma. “Ik volg Ben al geruime tijd op Facebook en weet dat hij veel mensen inspireert en motiveert om hard te gaan lopen. Daarmee is Ben een voorbeeld voor velen.” Massier was niet veel overredingskracht nodig om Zuidersma aan het rennen te krijgen voor Spieren voor Spieren. “Ben zei spontaan ‘ja’ toen ik hem benaderde. Dat zijn inzet nu beloond wordt door zoveel donateurs is dan ook geweldig.” Massier hoopt dat velen aan de oproep van Zuidersma gehoor zullen geven om hem tijdens zijn tocht te ondersteunen door een gedeelte van het parkoers met hem mee te lopen. Tijdens de trainingslopen deden verschillende loopvrienden dit. “Dat geeft zo’n enorme kick,” aldus Ben. “Je moet het natuurlijk zelf doen, maar het is zo fijn om omringd te zijn door medelopers. Het kan zelfs een ervaren hardloper als ik ben over het dode punt heen helpen.” Hij vervolgt: “Mensen die met me mee willen lopen verwijs ik graag naar mijn Facebookpagina. Daarop staat vermeld wanneer ik langs welke plaats hoop te komen.” Ben wordt op zijn tocht aanstaande zaterdag overigens vergezeld door zijn loopmaatje Geert Muggen. Ook Geert gaat er vol voor. “Geweldig idee van Ben om het lopen van 50 kilometer te verbinden aan de actie Spieren voor Spieren. Ik doe daar graag aan mee. Want spieren moeten bewegen, dat is van levensbelang,” aldus Geert. Hij verzucht ook: “Maar oh, oh, oh, wat is het een eind…” Dat is het zeker. Johan Massier: “Ik wens Ben en Geert alle succes toe en hoop dat heel veel mensen een gedeelte van de 50 kilometer met deze kanjers mee zullen lopen. Ik hoop natuurlijk dat nog meer mensen Ben willen ondersteunen met een donatie voor Spieren voor Spieren. Het is en blijft vreselijk hard nodig.”

Door Henk Boer

Geef een reactie