HOOGEVEEN – De meeste huurders van Woonconcept krijgen slechts een huurverhoging van 1,6%. Dit is de hoogte van de inflatie. Huurdersvereniging Cascade uit Hoogeveen, Huurdersvereniging De Veste uit Steenwijkerland, Huurdersvereniging Meppel en Woonconcept hebben een handtekening gezet onder een nieuw huurakkoord. In dit nieuwe huurakkoord zijn afspraken gemaakt over de huurstijgingen in 2019.

links naar rechts: Willem Sommer – huurdersvereniging de Veste Nicole Peeters – directeur-bestuurder bij Woonconcept Bert Robbe – huurdersvereniging Meppel Cor Bras – huurdersvereniging Cascade

Een thuis voor wie dat nodig heeft.

Directeur-bestuurder Nicole Peeters: “Woonconcept ziet het als haar taak om een thuis bereikbaar te maken voor wie dat nodig heeft. Woonlasten spelen hierbij een belangrijke rol en het nieuwe huurakkoord is een schitterende stap om het voor onze bewoners betaalbaar te houden. Naast dit nieuwe akkoord zetten we, na een succesvolle proef vorig jaar, dit jaar ook breed in op De Voorzieningenwijzer. Dit gaat gaan bewoners kosteloos helpen om hun woonlasten te verlagen en hun inkomsten te verhogen. Betaalbaarheid gaat niet alleen over huurlasten, daarom onderzoeken we continu nieuwe mogelijkheden en zullen deze ook inzetten. Dit doen we uiteraard samen met bewoners om ze zo hopelijk een beetje meer trots te laten zijn op hun thuis.”

Het nieuwe akkoord legt dan ook nog meer de nadruk op betaalbaarheid in vergelijking met voorgaande jaren. Dit heeft geleid tot een mooi resultaat en met deze beperkte stijging zit Woonconcept onder het niveau van het sociaal huurakkoord tussen de Woonbond en Aedes.

Woonconcept heeft samen met de huurdersverenigingen een gezamenlijk belang om de huurlasten zoveel mogelijk te beperken. “Betaalbaarheid is een belangrijk onderwerp voor ons en huurders. Huurders zijn een groot deel van hun inkomen kwijt aan huur, gemeentelijke lasten en energie. Om een thuis bereikbaar te maken en te houden is het noodzakelijk dat we inzetten op een beperkte huurstijging. We zijn dan ook trots op het resultaat van dit nieuwe huurakkoord”, aldus de gezamenlijke huurdersverenigingen.

Betaalbaarheid
De overheid geeft corporaties de mogelijkheid om de huur met maximaal 5,6% te verhogen. Woonconcept kiest er – vanwege de betaalbaarheid van de woonlasten – voor om bij de grootste groep huurders de huur met maximaal 1,6% te verhogen.

Geef een reactie