Bibliotheek Hoogeveen

Bereslim feestje in Bibliotheek Hoogeveen

HOOGEVEEN – Speciaal voor de Hoogeveense kinderen thuis en op de kinderopvang zijn onlangs tien prentenboeken geanimeerd. Reden voor een feestje natuurlijk! Op 22 november komen de kinderen van Spelerwijs Hoogeveen en van Stichting Prokino daarom langs in de Bibliotheek. Zij worden verwelkomd door schrijfster Marjet Huiberts en illustrator Iris Deppe. Het belooft een gezellige middag te worden. Marjet en Iris lezen voor, er wordt informatie gegeven over digitale prentenboeken en er is uiteraard ook ruimte om lekker te spelen.

Wat zijn digitale prentenboeken?
Digitale prentenboeken zijn animaties van bestaande, bekende prentenboeken, voor kinderen van 2 tot 7 jaar. De prentenboeken zijn tot leven gebracht met bewegende figuren, geluidseffecten, achtergrondmuziek en een goede vertelstem. Dankzij een subsidie van Tel mee met taal zijn tien titels gedigitaliseerd door Bereslim, de nummer 1 aanbieder van digitale prentenboeken.

Digitale prentenboeken stimuleren spelenderwijs de taalontwikkeling van kinderen doordat ze de woordenschat en het taalbegrip vergroten. 15 minuten BereslimmeBoeken kijken per dag zorgt voor 1000 nieuwe woorden per jaar! De BereslimmeBoeken brengen moeilijke of nieuwe woorden in beeld, laten de verhaalopbouw goed zien en er worden vragen gesteld die zorgen voor meer woord- en verhaalbegrip.

Samenwerking met de Kinderopvang
Sinds jaren verzorgt Bibliotheek Hoogeveen voorleescollecties voor de kinderopvanglocaties. Voorlezen en praten over verhalen stimuleert de taalontwikkeling van de peuters.

Subsidieaanvraag
De subsidieaanvraag is gedaan door de samenwerkende organisaties: Gemeente Hoogeveen, Humanitas, SWW Spelerwijs, Bereslim en Bibliotheek Hoogeveen.

De besloten bijeenkomst vindt plaats op maandag 22 november, van 10.00 tot 11.30 uur.

Geef een reactie