Regio – De Raad van Commissarissen van NV Area Reiniging, met als aandeelhouders de gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen, heeft uit zijn midden Bert Middel aangewezen als voorzitter.

B_Middel
foto: Area

In januari van dit jaar is Bert Middel (Groningen, 1952) op voordracht van de Ondernemingsraad benoemd tot commissaris van Area. In het dagelijks leven is Bert Middel dijkgraaf van het Gronings/Drentse waterschap Noorderzijlvest. Daarvoor was hij zeventien jaar lid van de Staten-Generaal, dertien jaar in de Tweede Kamer en vier jaar in de Senaat. Ook was hij lector aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en burgemeester van Drachten|Smallingerland. Hij heeft verschillende nevenfuncties, waaronder voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen.

Bert Middel woonde en werkte vele jaren in Drenthe. Daar was hij gemeenteraadslid in Assen, voorzitter van Het Drents Genootschap/Culturele Raad voor Drenthe, hoofdredacteur van Maandblad Drenthe, lijsttrekker voor de PvdA bij de verkiezingen voor de Drentse Staten en directeur van vormingscentra in Havelte en Oosterhesselen.

Door Henk Boer

Geef een reactie