Hoogeveen – De Hoogeveense CDA-fractie draagt Bert Otten voor als wethouder. Ongeveer een maand geleden werd bekend dat Anno Wietze Hiemstra op 1 april zal vertrekken als wethouder. Hij wordt waarnemend burgemeester van Appingedam en dus moest er een opvolger worden gezocht.

De fractie besloot iemand te zoeken die de volledige portefeuille van Hiemstra over zou kunnen nemen en die goed ingewijd zou zijn in de Hoogeveense politiek. Otten voldoet ruimschoots aan die criteria.

Bert Otten zit inmiddels 15 jaar in de raad en is sinds 3 jaar fractievoorzitter van het CDA. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 werd hij met maarliefst 289 voorkeursstemmen herkozen. Otten heeft een nuchtere en praktische stijl van politiek bedrijven en heeft een breed netwerk met goede contacten. Hij is belijdend lid van de christelijke gereformeerde kerk in Hoogeveen en betrokken bij de voetbal in Pesse. Als praktiserend melkveehouder is hij bovendien jarenlang actief geweest binnen landbouworganisaties. Maar zijn allermooiste werk vindt Otten de organisatie van het GigaGfestival, een gigantische jaarlijks muziekfeest voor mensen met een beperking.

De voordracht van Bert Otten wordt ondersteund door de coalitie. Tijdens een extra raadsvergadering op maandag 3 april wordt de instemming van de raad gevraagd.

Door Henk Boer

Geef een reactie