ELIM – Hoogeveen perkt de huishoudelijke hulp in tot gemiddeld 125 minuten per week. Maar de Adviesraad Sociaal Domein heeft hier nog wel enkele kanttekeningen bij. Ze vindt dat onvoldoende duidelijk is hoeveel tijd er gemiddeld overblijft per handeling.

De verandering van de regeling komt voort uit een bezuinigingsslag die de gemeente wil maken, omdat ze een nieuw miljoenentekort op de begroting wil voorkomen. Met de inperking van de vergoeding op thuishulp hoopt Hoogeveen dit jaar nog 250.000 euro te besparen. Daarna moet dat oplopen tot twee miljoen euro per jaar.

In de gemeente Hoogeveen krijgen op dit moment ongeveer tweeduizend mensen huishoudelijke hulp. Na het ingaan van de nieuwe regeling kunnen zij allemaal bezoek van een WMO-consulent verwachten, die een nieuwe indicatie voor die zorg gaat maken. Omdat deze operatie onderdeel van bezuinigingen is, vreest het EVA (Elim Vitaal & Actief) bestuur dat veel van deze huishoudelijke hulp gebruikers, veelal de kwetsbare ouderen hiervan de dupe worden.

EVA deelnemers die geen beroep op hun kinderen of andere familie kunnen doen, mogen kosteloos een beroep doen op een EVA vrijwilliger die veel ervaring heeft in deze materie. Deze komt dan bij deze zogenoemde tafelgesprekken om de betrokkenen te ondersteunen.

Veel ouderen in deze doelgroep zouden meer in plaats van minder ondersteuning nodig hebben. De huidige indicatie is al veel te zuinig en zal zonder protest nu nog zuiniger worden. Laten we samen onze ouderen ondersteunen. Wilt u als EVA deelnemer graag gebruik maken van deze aanbieding bel dan tijdig met (06) 44 318 640. Samen staan we sterker.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: