Evenementen

Bewoners De Horst bezorgen kinderen in ziekenhuis Treant vrolijk Pasen

REGIO – Tijdens Pasen in het ziekenhuis liggen is voor niemand leuk. Zeker niet voor kinderen en hun ouders. Een leuk paascadeau is dan extra welkom dachten bewoners van Treant-locatie De Horst in Emmen. Vandaag verrasten zij de kinderen van de kinderafdeling in Emmen met zelfgemaakte paascadeaus.

Niek Meffert uit Fluitenberg is blij met het houten paaskonijn gemaakt door Johan Kuipers.

Van keramieken schaapjes, knuffelpopjes, houten paaskonijnen, kussens tot paaskaarten voor de ouders van pasgeboren baby’s: ‘Met vijftien bewoners hebben we hard gewerkt om voor alle kinderen een geschikt cadeau te maken, zodat iedereen toch een fijne Pasen heeft’, vertelt bewoner Johan Kuiper trots. Het houten paaskonijn zorgt voor een grote glimlach op het gezicht van de vijfjarige Niek Meffert uit Fluitenberg: ‘Nu heb ik een paaskonijn van chocolade én nog één van hout, gaaf!’ Een geweldige verrassing noemen de ouders van Niek de zelfgemaakte paascadeaus. ‘We hebben het met liefde gemaakt’, reageert bewoonster Jantje Fijlink, terwijl ze iedereen fijne paasdagen wenst.

Ouder & Kind Zorg Wanneer een kind opgenomen wordt voor een operatie of onderzoek en daardoor één nacht of meer in het ziekenhuis moet blijven, gebeurt dit bij Treant altijd op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen.

Opnames waarbij een kind dezelfde dag naar huis mag, vinden op alle locaties plaats. Deze opnames noemen we ook wel dagbehandeling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een allergietest of het verwijderen van keelamandelen. Op alle drie ziekenhuislocaties heeft Treant een polikliniek Kindergeneeskunde. Kinderen en hun ouders kunnen daar terecht voor een afspraak met de kinderarts.

Foto: Bianca Verhoef Fotografie

Geef een reactie