HOOGEVEEN – Afgelopen zaterdag was de landelijke Dag van het Huren. Een mooie aanleiding voor Woonconcept om bewoners in het zonnetje te zetten. Met een klein presentje op zak gingen veertig medewerkers langs bijna vierhonderd deuren om bewoners te bedanken voor het huren bij Woonconcept. Zowel in Hoogeveen in de Zeeheldenbuurt, Meppel in de wijk Ezinge, als Steenwijk in Clingenborgh ontstonden op die prachtige herfstdag, eerlijke en fijne ontmoetingen met bewoners.

Bewoners in het zonnetje tijdens de Dag van het Huren

Samen de wijk in In verschillende wijken zijn op centrale pleintjes en veldjes, gezellige ontmoetingsplekken ingericht. Al bij de opbouw kwamen de eerste nieuwsgierige bewoners poolshoogte nemen, een mooie start van de dag. Bewoners waren van harte uitgenodigd om in gesprek te gaan met elkaar en Woonconcept onder het genot van een goede kop koffie. Ook de huurdersverenigingen waren hierbij aanwezig. Dé ervaringsdeskundige van hun huis en de buurt zijn bewoners. Met hun inbreng kan Woonconcept die kennis en ervaring goed gebruiken om de woningen, buurten en dienstverlening beter te laten aansluiten op de wensen van de bewoners.

Persoonlijke aandacht “Door naar de mensen toe te gaan, ontstaat er een ander gesprek” aldus Nader Karaji, coördinator Onderhoud bij Woonconcept. “Door tijd en persoonlijke aandacht te schenken, kunnen we goed luisteren en dat zorgt voor ontspannen en eerlijke gesprekken. Natuurlijk lopen we ook weleens tegen problemen aan, maar dat biedt kansen; belangrijk is dat we hier deze week al een aantal acties in gang zetten” zegt Nader.

Ontzettend leuke dag
Het prachtige weer, de blije bewoners en enthousiaste collega’s zorgden samen voor een ontzettend leuke dag. Inge Zikken, Managementassistente bij Woonconcept: “Elke dag werken we bij Woonconcept aan ons ultieme doel: alle bewoners trots op hun thuis. In mijn reguliere werk heb ik niet altijd direct met bewoners te maken. Het was daarom ontzettend leuk om de wijken in te gaan. Het helpt mij de komende week weer in mijn dagelijkse werk: dit is waar we ons elke dag voor inzetten!”

Geef een reactie