Hoogeveen – Elke maand komen ze bij elkaar, maar ook thuis zijn zes bewoonsters van woonzorgcentrum Bilderdijk in Hoogeveen, onderdeel van Treant Zorggroep, er maar wát druk mee: haken voor een heus wereldrecord.

bewoonsters-haken-voor-wereldrecord-161122-andre-weima-1

Samen haken ze ‘granny squares’, lapjes van tien bij tien centimeter, die bij elkaar een deken vormen. En daarvan wordt de grootste gehaakte deken van de wereld gemaakt.

Het huidige record staat op 8.000 dekens. De initiatiefnemers van de grootste deken ter wereld, mikken op 10.000 dekens in 2018. Dat zijn acht miljoen granny squares, die samen maar liefst vijf voetbalvelden bedekken. Daarmee hopen ze een plek in het Guiness Book of Records te krijgen. De actie om de Grootste Gehaakte Deken Ter Wereld is een burgerinitiatief dat door een Friese zorginstelling en de Gemeente Leeuwarden is gestart. De deken wordt gepresenteerd in 2018, in het jaar dat Leeuwarden-Fryslân de culturele hoofdstad van Europa is.

Haak aan, haak mee
In heel Nederland, waaronder in Bilderdijk, haken steeds meer mensen mee voor deze bijzondere recordpoging. Wijkbewoners die mee willen haken zijn van harte welkom in Bilderdijk. Voor meer informatie kan men contact opnemen met activiteitenbegeleidster Merlijn van de Giessen: m.vandegiessen@treant.nl, 0528 28 61 11. En haak aan, haak mee!

Foto: © André Weima Fotografie

Door Henk Boer

Geef een reactie