HOOGEVEEN – De Hoofdstraatkerk wordt een steeds belangrijker punt tijdens de Pulledagen. IEC-Hoogeveen houdt nu al een aantal jaren een Open Kerk op de donderdagen tijdens het zomerse evenement. Wij proberen de verbinding te leggen tussen de maatschappij en de kerk. De Hoofdstraatkerk heeft daar natuurlijk de ideale lichting voor.

Naast ruimte voor een goed gesprek is er meer te doen in de kerk. Er staan standjes van verschillende organisaties, zoals Open Doors, Alpha cursus informatie over de Hoofdstaatkerk en de IEC. en stichting precent. In de kerk staan en hangen schilderijen van Niesje Metselaar en in de hal hangen foto’s van Anne Kuipers.

Er waren de tweede pulledag veel bezoekers..
Jacob Schenk uit Urk gaf een prachtig orgelconcert. Op donderdag 10 augustus, de derde Pulledag is de kerk open van 12.00 tot 16.00 uur Er is een concert van organist/pianist Andre van Vliet uit Polsbroek samen met trompettist Maurice van Dijk uit Kampen. Beide zijn landelijk zeer bekend en hebben vele optredens gehad voor radio en in tv programma’s.

Geef een reactie