HOOGEVEEN – Vanaf 7 juni kunnen lezers ook terecht in De Tamboer. In het theater staat een grote leestafel. De tafel is gevuld met een assortiment aan boeken en tijdschriften. Bezoekers kunnen aanschuiven om lekker te lezen. Net als in de Bibliotheek, is lezen in De Tamboer helemaal gratis. De leestafel komt voort uit de intensieve samenwerking tussen het theater en de bibliotheek.

Bibliotheekdirecteur Raquel García-van der Walle: “Voor mensen is ook De Tamboer een aantrekkelijke locatie om te genieten van een mooi boek of een leuk tijdschrift. Zo bereiken we samen een groter publiek en bevorderen we het lezen in Hoogeveen.”

“Het is altijd leuk om elkaar te kunnen versterken,” aldus Pieter-Bas Rebers. “Na een verloren theaterseizoen zijn we ontzettend blij dat we weer mensen mogen ontvangen. Iedere dinsdag en donderdag tussen 11.00 en 15.00 uur is onze kassa en klantenservice weer open. We nodigen iedereen van harte uit voor een kopje koffie of om gewoon even lekker te komen lezen aan tafel. Het geeft ons zoveel energie dat er weer mensen in het gebouw zijn!”

De culturele organisaties in Hoogeveen werken al jaren samen, bijvoorbeeld met evenementen als U!TdagenD en Hartje Winter en met een gezamenlijk ticketsysteem.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: