HOOGEVEEN – Jonge Beer Brouwerij in Hoogeveen opent tijdens de landelijke Week van het Nederlandse Bier op zondag 29 mei voor iedereen de deuren van de brouwerij. De Week van het Nederlandse Bier wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd en loopt van 19 tot en met 29 mei. Tijdens deze week vinden er door het hele land heen vele activiteiten plaats. Meer informatie met ene overzicht van alle activiteiten, is te vinden op: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Zondagmiddag 29 mei: Open Dag met live muziek en heerlijk speciaalbier Jonge Beer Brouwerij doet inmiddels voor de zesde keer mee aan de Nederlandse Brouwerijdagen in het afsluitende weekend van de Week van het Nederlandse Bier. Na de moeizame jaren 2020, 2021 is dit de eerste open dag waarin men de brouwerij kan komen bezoeken. Doel van de Brouwerijdagen is om het publiek de diversiteit en bevlogenheid van de Nederlandse bierbrouwers en hun biersoorten te tonen.

Inmiddels zijn er meer dan 900 brouwerijen in Nederland, waarvan bijna de helft ook daadwerkelijk in eigen ketels brouwt. Jonge Beer Brouwerij is er daar één van en brouwt kleinschalig, ambachtelijk speciaalbier. Er wordt zoveel mogelijk gebruik maakt van biologische grondstoffen. Een deel van de hop wordt zelfs lokaal verbouwd in Hoogeveen, en bij de Naoberhoeve in Echten. Al het werk doen de brouwers zelf in de brouwerij aan de Fabrieksweg 14 in Hoogeveen. De brouwerij is lid
van CRAFT, de belangenorganisatie van de Onafhankelijke Brouwers in Nederland.

Duurzaam
De brouwerij mag dan kleinschalig werken, over het milieu en duurzaamheid is de brouwer stellig: de missie is duurzaam brouwen mogelijk maken voor kleinere brouwerijen, en dat onder de aandacht van het publiek, maar ook de collega’s brengen. Naast bewust watergebruik, zijn er op het dak van de brouwerij daarom in 2021, ondanks de lockdown en zijn gevolgen, toch volop zonnepanelen geplaatst. Hierdoor moest een nieuwe afvul-unit even in de wachtstand geplaatst worden, maar beter op lange termijn de zaken goed voor elkaar maken dan even snel de makkelijke weg kiezen, is het devies van de brouwers.

Muziek van Moorland
Tijdens de open middag van 14.00 – 17.00 uur zullen de brouwers Alie en Jan de Vries de gasten verwelkomen in hun brouwerij aan de Fabrieksweg 14 in Hoogeveen, waar Jan enkele keren uitleg zal geven over het werk in de brouwerij. Daarnaast zal de band Moorland optreden met herkenbare sfeervolle folk, blues en country met een jazzy twist.

En Speciaalbier
Natuurlijk kan er ook bier geproefd worden van de tap of de fles uit de eigen glazen. Ook kan een een mini proeverij met verschillende bieren uit het assortiment van Jonge Beer Brouwerij genuttigd worden. Naast het prijswinnende HobBlonder en milde Eridaan zijn er meer heerlijke bieren te proeven in een ontspannen sfeer. De brouwer geeft graag uitleg over bier brouwen en bier proeven.

Geef een reactie