Hoogeveen – Het valt niet te ontkennen dat de Nederlandse bierdrinker steeds vaker het traditionele pilsje inruilt voor een mooi speciaalbier. Niet zo verwonderlijk wanneer gekeken wordt naar de grote diversiteit van speciaalbieren. Dit is voor een groot gedeelte het gevolg van de opkomst van veel kleine(re) ambachtelijke brouwerijen die zich vooral regionaal op de kaart zetten.Pint-noord (06)

Wanneer gevraagd wordt wat Enschede en bier met elkaar gemeen hebben zal in de meeste gevallen het woord “Grolsch” vallen. Niet zo verwondelijk, want Grolsch is één van de grotere bierbrouwerijen van Nederland. Wat velen echter –nog- niet weten is dat in Enschede ook Eanske Bier is gevestigd. Een kleine ambachtelijke brouwerij die zich toelegt op het uitsluitend brouwen van heel mooie en smaakvolle speciaalbieren. De eigenaar van Eanske (Twents voor Enschede) Bier is Oscar Moerman. Een gedreven en enthousiast brouwer, die zich in de afgelopen jaren duidelijk heeft geprofileerd in de Nederlandse speciaalbieren.

PINT –regio Noord organiseert met een zekere regelmaat bierproefavonden in Hoogeveen om vooral aandacht te schenken aan het mooie en grote aanbod van speciaalbieren. De eerstvolgende proefavond vindt plaats op 26 mei a.s. in Proeflokaal Dégust, Hoofdstraat 38 te Hoogeveen. Het thema voor deze PINT –proefavond dit keer “Eanske Bier”. Tijdens deze avond zal Oscar Moerman, eigenaar en brouwer van Eanske Bier, 6 bieren presenteren en de deelnemers aan deze avond op deskundige en enthousiaste wijze informeren over o.a. zijn bieren, de smaken en de brouwerijen. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen en meningen.

Datum: 26 mei 2015
Locatie: Proeflokaal Dégust, Hoofdstraat 38 te Hoogeveen
De aanvang is 20 uur.
De kosten voor deelname aan deze proefavond zij € 10,00; voor PINTleden € 7,50
Aanmelden kan door het sturen van een mail naar voorzitter@noord.pint.nl.

Door Henk Boer

Geef een reactie