Elim – Met pensioen gaan, dat doe je niet zo maar. Zeker niet als je dag in dag uit hebt mogen werken met kinderen die nog open staan voor alles wat de wereld te bieden heeft.

Dan is het fantastisch als die kinderen aan jou zijn toevertrouwd en dat je ze mag helpen zich te ontwikkelen. Als dan de dag komt dat je afscheid neemt is het toch nog wel even slikken, hoe zeer je ook uitkijkt naar de mogelijkheden die zich vanaf dat moment aandienen.

In de achterliggende maanden hebben een aantal leerkrachten van de Stichting Bijeen in Hoogeveen afscheid genomen van het onderwijs en van hun kinderen en collega’s in het bijzonder. Daar hebben de verschillende scholen op hun eigen manier aandacht aan besteed. Deze week waren ze nog eens bij elkaar op uitnodiging vande algemeen directeur van Bijeen Zweers Wijnholds. Samen even terugkijken op heel afwisselende schoolcarrières en vooruitblikken naar de vrije dagen die komen gaan. En, op verzoek nog eens meedenken over wat Bijeen hoog in het vaandel kan houden in het uitdagende onderwijs waarvoor is gekozen. Met zoveel ervaring om de tafel, kan er gesproken worden van doordachte adviezen die Bijeen graag ter harte neemt.

Het was een nuttige en gezellige manier om afscheid te nemen en namens Bijeen de oud-meesters en oud-juffen te bedanken voor hun inzet voor het openbaar onderwijs in Hoogeveen.

Dat afscheid nemen niet betekent dat ze nooit meer op school zullen komen blijkt uit het feit dat sommigen zich hebben aangeboden als vrijwilliger bij bijzondere werkzaamheden. En wie weten nu beter wat er op een school allemaal moet gebeuren dan meesters en juffen, dus de scholen zijn daar bijzonder blij mee.

Door Henk Boer

Geef een reactie