Hoogeveen  – Op 1 april kwamen oud spelers kampioensteams van HZVV 1 uit de seizoenen 1964/1965 en 1969/1970 bij elkaar op het sportpark Bentincksdijk voor een bijzondere reünie. Vele genodigden uit lang vervlogen jaren kwamen na vijftig jaar weer op het terrein waar ze in een heel andere tijd triomfen vierden in de roodwitte kleuren van de Hoogeveense Zaterdag Voetbal Vereniging. Arie Kuik en voorzitter van HZVV Reinier de Boer zijn de organisatoren van deze unieke reünie.

Tussen 12.00 uur en 12.30 uur werden de HZVV-helden van weleer ontvangen in het supporterscafé in de kantine van HZVV. Daar hangt de hele geschiedenis van de 86 jaar oude club aan de muur in foto’s en kunnen er herinneringen opgehaald worden waarbij de nadruk ligt op de ontmoeting.

 

Arie Kuik liep al een lange tijd met het idee deze kampioenselftallen bij elkaar te brengen. Vorig jaar juli was de knoop door gehakt. Samen met Reinier de Boer nam Arie de organisatie op zich.

Misschien ontstaat er iets moois. Vooral de hilarische verhalen en vergeelde foto’s.  Sommigen hadden dan ook plakboeken bij zich en werden oude herinneringen opgehaald. De reünie is een erkenning voor deze spelers. Zij hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de club. Het is belangrijk dat de club deze mensen niet uit het oog mag verliezen want haast niemand kent ze meer. Ik zie het ook als een waardering van de club voor hun prestaties,’ vindt De Boer. De organisatoren kunnen terug zien op een zeer geslaagde dag.

Geef een reactie